HomeHL-GreeceΑυξήσεις στην ΕΡΤ: Στα 1.061 ευρώ ο πρώτος μισθός των δημοσιογράφων

Αυξήσεις στην ΕΡΤ: Στα 1.061 ευρώ ο πρώτος μισθός των δημοσιογράφων

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσιογράφων που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στην ΕΡΤ και το ευρύτερο Δημόσιο, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου διαμορφώνεται στο ποσό των 1.061 ευρώ.

Η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Επίσης, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους ανταποκριτές, που εργάζονται εκτός Ελλάδος, ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις αυξήσεις στην ΕΡΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, τεύχος Β, φύλλο 1447/25-4-2019 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία ρυθμίζει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου διαμορφώνεται στο ποσό των 1.061 ευρώ. Τονίζουμε ότι η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ.

Ακόμη η ΚΥΑ που εφαρμόζεται αναδρομικά από 1/1/2019, με συνυπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας από 1/1/2018, έχει ως άμεση συνέπεια την αναδρομική αύξηση των καταβαλλόμενων αποδοχών των συναδέλφων από 1/1/2019.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους ανταποκριτές, που εργάζονται εκτός Ελλάδος, ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η σημερινή εξέλιξη αποτρέπει την υπαγωγή των δημοσιογράφων στο ενιαίο μισθολόγιο ενώ όλοι οι συνάδελφοι θα λάβουν αυξήσεις στις αποδοχές τους για πρώτη φορά από το έτος 2015. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα είχε υπογραφεί το 2013».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση