HomeΕΚΛΟΓΕΣΠεριοδεία της Βαγγελιώ Σχοιναράκη σε Ασίτες, Σταυράκη και Αγ. Μύρωνα

Περιοδεία της Βαγγελιώ Σχοιναράκη σε Ασίτες, Σταυράκη και Αγ. Μύρωνα

Συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», πραγματοποίησε επίσκεψη στις περιοχές Άνω Ασίτες, Κάτω Ασίτες, Σταυράκια και Αγ. Μύρωνα Πύργου, για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κάτοικοι των περιοχών στην καθημερινότητά τους.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη συνομίλησε με ομάδες αγροτών και άκουσε τα ζητήματα που της έθεσαν. Το κυριότερο από αυτά ήταν το θέμα του νερού. Χαρακτηριστικά οι αγρότες ανέφεραν ότι η έλλειψη νερού δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας τόσο στους ίδιους τους όσο και στα προϊόντα τους.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» τόνισε στις ομάδες αγροτών ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση έργων που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού (ανακυκλωμένα ύδατα). Μεταξύ άλλων, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη δήλωσε πως απαιτείται συλλογική προσπάθεια γιατί ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη και πως αυτό θα επιτευχθεί και με την αποτελεσματική απορρόφηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για ταμίευση νερού και κατασκευή συνοδών αρδευτικών δικτύων.

Στη συνέχεια, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη επισκέφθηκε τους συλλόγους γυναικών και, συγκεκριμένα, τον «Γυναικείο Συνεταιρισμό Ασιτών Ηρακλείου Κρήτης» και τον Αγροτικό Γυναικείο Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Δήμου Γοργολαΐνης, «Μελισσάνθη».

Συνομιλώντας με τις γυναίκες των συνεταιρισμών, ανέφερε πως οι γυναικείοι συνεταιρισμοί αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση γιατί έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Όταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να μετατρέψουν τα αδύνατα σε δυνατά. Η Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση