HomeΕΚΛΟΓΕΣΓ. Σισσαμάκης: Ένα μήνα πριν τις εκλογές «είδαν» την Πλατεία Ελευθερίας!

Γ. Σισσαμάκης: Ένα μήνα πριν τις εκλογές «είδαν» την Πλατεία Ελευθερίας!

«Σταυρώνουν» τη νοημοσύνη των πολιτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» δεν μπορεί παρά να εκφράσει τη λύπη της για το γεγονός ότι ο Δήμος μας αντιμετωπίζεται για μια ακόμα φορά με ευκαιριακούς σχεδιασμούς φθηνού πολιτικαντισμού.

Η Δημοτική αρχή επέλεξε 30 ημέρες πριν κληθούν οι πολίτες στις κάλπες  να εμφανίσει μακέτες για την ανακατασκευή της πλατείας Ελευθερίας.

Επί πέντε χρόνια αγνόησε επιδεικτικά την κοινωνική ανάγκη για μια διαφορετική αισθητική και λειτουργική προσέγγιση της Πλατείας  που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη, όπως το ίδιο επιδεικτικά ο χώρος αγνοήθηκε και από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δείχνει τώρα να κόπτεται.

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και οι πρακτικές αυτές «σταυρώνουν» τη νοημοσύνη των πολιτών.

Είναι  άλλωστε εμφανές εκ τους αποτελέσματος, ότι οι πολίτες και ο δήμος συνολικά έχουν πληρώσει ακριβά σε χρήμα και κοινωνικό κόστος τις αποσπασματικές και χωρίς προοπτική παρεμβάσεις .

Από τους προηγούμενους  ζήσαμε τη λογική  «έργο ας είναι και οτι να’ ναι» ενώ από τους τωρινούς  ζούμε τη λογική «μακέτα ας είναι και ότι να ‘ναι».

Η παράταξη μας από  πολύ νωρίς παρουσίασε  την πρόταση της για την ολιστική παρέμβαση που απαιτείται και δεν αφορά μόνο στο κυρίως μέρος της ιστορικής πλατείας.

Έχουμε προτείνει την ενοποίηση της έκτασης από την περιοχή της Βίγλας,  εντάσσοντας το πάρκο Γεωργιάδη, την πλατεία Καζαντζάκη και την πλατεία Ελευθερίας σε συνδυασμό με την ανάγκη να ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό – μέσα από τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις :

α) Ο χώρος του σημερινού ιδιωτικού υπαίθριου χώρου στάθμευσης που λειτουργεί μπροστά από το εγκαταλελειμμένο μνημείο του Ηρώου και

β) ο χώρος του εγκαταλελειμμένου διατηρητέου κτιρίου των Μύλων Καστρινάκη.

Και στις δυο περιπτώσεις η ένταξη τους στον σχεδιασμό θα δώσει την δυνατότητα της ανακατασκευής και ανάδειξης τόσο του μνημείου όσο και των ιστορικών εγκαταστάσεων.

Ο σχεδιασμός μας  αφορά σε μια συνολική έκταση που ξεπερνά τα 100 στρέμματα και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της «καρδιάς» του Ηρακλείου με επίκεντρο την βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη.

Το «φαινόμενο» της σημερινής πλατείας Ελευθερίας αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το  περίσσιο θράσος του «χθες» και του «σήμερα»  του Δήμου μας.

Σε αυτή τη λογική εμείς απαντάμε με περίσσιο θάρρος για τις αναγκαίες τομές που χρειάζεται ο Δήμος Ηρακλείου και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση