HomeΚΡΗΤΗΗ ανακύκλωση συναντά τη φιλοζωία μέσα από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Η ανακύκλωση συναντά τη φιλοζωία μέσα από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τοποθέτηση πρωτοποριακών συστημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης με τη ταυτόχρονη παροχή φαγητού και νερού για αδέσποτα και κατοικίδια ζώα, προχωράει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετήσει στην πόλη του Ηρακλείου ειδικές ταΐστρες αδέσποτων ζώων, οι οποίες «λειτουργούν» τη στιγμή που ο πολίτης ρίχνει σε αυτές ανακυκλώσιμες φιάλες (πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικού, κουτάκια αλουμινίου και χαρτιού αναψυκτικών – χυμών, γυάλινα μπουκάλια).

Οι αυτόματοι αυτοί σταθμοί, έχουν δυο υποδοχές: Η μια υποδοχή είναι για να αδειάζει ο πολίτης το υπόλειμμά νερού που έχει στο μπουκάλι του, το οποίο αποθηκεύεται για να καταλήξει στο ειδικό δοχείο για τα ζώα. Η δεύτερη υποδοχή είναι για να τοποθετούνται οι άδειες φιάλες.

Με κάθε φιάλη που τοποθετείται, «αποδεσμεύεται» η ανάλογη ποσότητα ζωοτροφής και νερού στα ειδικά δοχεία στη βάση του σταθμού.

Οι συγκεκριμένες συσκευές ανακύκλωσης και τροφοδοσίας, λειτουργούν με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ που είναι τοποθετημένο στην οροφή τους.

Στον θάλαμο εσωτερικά, εκτός από τον μηχανισμό λειτουργίας, υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού των προς ανακύκλωση φιαλών.

Στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένες δύο ειδικές λεκάνες ζωοτροφής και νερού, οι οποίες είναι ανοιχτές για την εύκολη πρόσβαση των ζώων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Οικολογία και φιλοζωία, ένας συνδυασμός ιδανικός που νομίζω ότι έχει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης και στην Κρήτη. Ξεκινάμε την προσπάθεια φέρνοντας μέσω του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στο Ηράκλειο τις πρωτοποριακές αυτές ταΐστρες ζώων που λειτουργούν όπως κάνουμε ανακύκλωση, μια καινοτόμο πρόταση που είναι βέβαιος ότι θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας και θα έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Και συνεχίζουμε με ένα «μπουκέτο» έργων, στοχευμένων παρεμβάσεων, ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων, με τελικό στόχο την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τόπου μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση