HomeCity GuideΔιάλεξη Θεοδόση Τάσιου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Διάλεξη Θεοδόση Τάσιου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνει διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόση Π. Τάσιου, με θέμα Νίκος Καζαντζάκης: Η ανθρωπογραφία ενός τραγικού διανοούμενου, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, και ώρα 6.45 μ.μ. στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Ο ομιλητής θα υποστηρίξει ότι ο μεγάλος στοχαστής Καζαντζάκης φαίνεται ότι κατεχόταν από τη δίψα για μια καθολική κατανόηση του Είναι. Προς τούτο πέρασε από την επιστήμη, τη φιλοσοφία και κυρίως την τέχνη – με τη συνεχή αγωνία της αποτυχίας λόγω του ύψιστου στόχου που είχε θέσει. Η κατανόησή του σήμερα είναι ένα ευχάριστο καθήκον μας.

Δυο λόγια για τον ομιλητή:

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος, Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία), είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και του Παντείου Πανεπιστημίου. Εχρημάτισε πρόεδρος διεθνών επιστημονικών ενώσεων, εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 440 επιστημονικές εργασίες και 50 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Τον Σεπτέμβριο 2013 τού απενεμήθη το International Award of Merit in Structural Engineering από την Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών (IABSE) Ζυρίχη.

Πληροφορίες:

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

2810 741689 | [email protected]

Διαφήμιση
Διαφήμιση