HomeHL-GreeceSerial killer στην Πάφο: Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ο 35χρονο

Serial killer στην Πάφο: Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ο 35χρονο

Θεωρείται ύποπτος και για τρίτο φόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου που κατηγορείται για δολοφονίες, μετά και τη νέα σύλληψή του καθώς είναι ύποπτος για τον φόνο και τρίτης γυναίκας από τις Φιλιππίνες.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, στο δικαστήριο θα υποβληθεί αίτημα για περαιτέρω κράτηση του, σε σχέση με τη νέα υπόθεση.

Ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου χθες το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Όπως ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία, το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία της αγνοούμενης Maricar Valdez, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Ο ύποπτος συνδέθηκε με την υπόθεση μετά από έρευνα στα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το φρεάτιο ελέγχθηκε στο 95% και δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο, ενώ απομένουν 10 μέτρα στο ανατολικό μέρος του φρεατίου που πρέπει να ελεγχθούν.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το φρεάτιο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δυο γυναικών από τις Φιλιππίνες: η πρώτη της Μαρί Ρόουζ, μητέρας της 6χρονης Σιέρα και η δεύτερη που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά εικάζεται ότι ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο. Η δεύτερη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου ο δολοφόνος ισχυρίζεται πως πέταξε το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με το SigmaLive εκεί έχει καταδυθεί ειδικό, επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, το οποίο θα φωτίσει το βυθό και θα στέλνει, ζωντανά, δεδομένα στην επιφάνεια. Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες, που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο μέτωπα, ως καθοριστική, καθώς θα φωτίσει τα μυστικά, που κρύβουν η λίμνη και το φρεάτιο.

Επίσης, στη λίμνη Ξυλιάτου, αναμένεται να γίνει προετοιμασία σε περίπτωση που μπει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β και χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη, για την αναζήτηση της κόρης της Marry Rose, της 6χρονης Sierra.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση