Την Πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε και πάλι σήμερα το μεσημέρι ο 62χρονος από την Αλικαρνασσό που εμπλέκεται σε αλλεπάλληλες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο 62χρονος συνελήφθη στο Ηράκλειο, στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, τη στιγμή που μετέβαινε σε προγραμματισμένο ραντεβού με ηλικιωμένο θύμα της σπείρας των απατεώνων προκειμένου να «εισπράξει» το συμφωνηθέν ποσό.

Μετά την απολογία του, και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 62χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο  συλληφθείς βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και για απάτη τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την απαγγελία των σε βάρος του κατηγοριών ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές.

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι μέλος σπείρας απατεώνων που σχετίζονται με υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων. Το κύκλωμα λειτουργούσε με διακριτούς ρόλους και ιεραρχημένη οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας ο 62χρονος Ηρακλειώτης ήταν ο «εισπράκτορας» της ομάδας.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα, βουλγαρικής καταγωγής, ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Η σύλληψη του «εισπράκτορα» οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, το οποίο εμπλέκεται συνολικά σε περισσότερες από 200 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Τα μέλη της σπείρας, όπως έχει προκύψει από την προανακριτική διαδικασία, τηλεφωνούσαν μαζικά και σε ακαθόριστο χρόνο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τυχαίες σταθερές και κατά περίπτωση κινητές τηλεφωνικές συνδέσεις κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου επικαλούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού.

Στη συνέχεια όταν στην τηλεφωνική γραμμή απαντούσαν ηλικιωμένα άτομα, τότε οι δράστες τους προκαλούσαν ιδιαίτερη σύγχυση και φόβο επικαλούμενοι την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου, σε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούσαν χρήματα.

Η αστυνομική έρευνα εστιάζει τώρα στην ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση