HomeHL-9Αφρικανική σκόνη, ζέστη και συννεφιά σήμερα στην Κρήτη

Αφρικανική σκόνη, ζέστη και συννεφιά σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν και σήμερα τον καιρό της Κρήτης. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι αυξημένες νεφώσεις, η υποχώρηση των νότιων ανέμων στις περισσότερες περιοχές του νησιού, με εξαίρεση τον νομό Λασιθίου και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική πρόγνωση του καιρού Ελλάδος από το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας έχει ως εξής:

Την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σποραδικές και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Ειδικότερα, η πρόγνωση του meteocrete.gr για κάθε νομό της Κρήτης έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΑΒΑ έως Α, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο Β έως Ν διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο ΝΑ έως ΝΝΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση