HomeΚΡΗΤΗΜετατέθηκε για το Σεπτέμβριο η ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου

Μετατέθηκε για το Σεπτέμβριο η ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν θα ξεκινήσει τελικά το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης του ανατολικού παραλιακού μετώπου του δήμου Ρεθύμνου, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της δημοτικής αρχής, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων.

Οι έντονες αντιδράσεις ξενοδόχων και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι ήταν αρνητικοί στο έργο εν μέσω τουριστικής περιόδου, λόγω της όχλησης και του κυκλοφοριακού προβλήματος που θα δημιουργούνταν, βρήκαν στόχο και τελικά το έργο θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη, αλλά σε δύο «μέτωπα», μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε η διαχειριστική αρχή.

Για να προλάβει ο εργολάβος να το παραδώσει εντός της χρονικής προθεσμίας που έχει, θα δουλεύει ταυτόχρονα και στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του δρόμου και αν ο καιρός βοηθήσει και όλα πάνε καλά, το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν απομείνει μόνο οι συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερη όχληση.

Η δημοτική αρχή που εδώ και καιρό είχε έρθει αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, επέμενε στην άμεση έναρξη του έργου, διότι διαφορετικά δεν θα προλάβαινε αυτό να ολοκληρωθεί εντός του χρονικού ορίου. Ωστόσο μετά την επικοινωνία της δημοτική αρχής με τη διαχειριστική αρχή και την επίσκεψη του επιβλέποντα του έργου στο Ρέθυμνο, αποφασίστηκε πως η καλύτερη λύση ήταν να ξεκινήσει το φθινόπωρο και να γίνει εντατικά ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Nίκος Κονταξάκης μιλώντας στον ΤeamFM: «μετά τη σύσκεψη που έγινε με το σύλλογο ξενοδόχων, τον εργολάβο και την τεχνική υπηρεσία καταλήξαμε σε κάποια ενδεχόμενα, αλλά έπρεπε να πάρουμε εγκρίσεις από εκείνους που χρηματοδοτούν και διευθύνουν το συγκεκριμένο έργο.

Ο εργολάβος είδε τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και τα οποία θα επιβάρυναν και το δικό του έργο, γιατί αλλιώς είναι να δουλεύεις σε ένα πεδίο ελεύθερο από δεσμεύσεις και κυκλοφοριακό φόρτο και αλλιώς να δουλεύεις με όλα αυτά, και αποφάσισε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει από τέλος Σεπτέμβρη και μάλιστα σε δύο μέτωπα για να μειωθεί ο χρόνος.

Εμείς κατευθείαν επικοινωνήσαμε με την ΕΕΤΑA που είναι η διαχειριστική αρχή και χρηματοδότης, ήρθε στο Ρέθυμνο ο επιβλέπων του έργου και αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή.

Θα ξεκινήσουμε το Σεπτέμβρη με εντατικό εργοτάξιο, είδαμε τους χρόνους του εργοταξίου, τις ανάγκες του έργου, και τελικά συμπεραίνουμε ότι θα προλάβει και θα είναι καλύτερα για την πόλη. Μια σεζόν καλοκαιρινή βέβαια θα δουλέψει το έργο, αλλά θεωρούμε ότι του χρόνου οι εργασίες θα είναι τέτοιες που θα συμπληρώνουν το έργο και όχι οι βασικές και δεν θα δημιουργούν όχληση».

Υπενθυμίζουμε πως το βιοκλιματικό έργο που θα πραγματοποιηθεί από το «Δελφίνι» έως το ρέμα «Κουτσολίδι», αφορά στις διαμορφώσεις των ποδηλατόδρομων, των πεζοδρομίων και των ασφαλών διαβάσεων πεζών στο ανατολικό τμήμα της παραλίας.

Το έργο, συμπεριλαμβανομένου και του έργου της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, είναι συνολικού κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση