HomeHL-GreeceΣτις 7 Μαΐου η πρόταση μομφής της ΝΔ στη Βουλή

Στις 7 Μαΐου η πρόταση μομφής της ΝΔ στη Βουλή

Σύγκρουση εφ' όλης της ύλης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την Κυριακή του Θωμά, όταν θα ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής, που κλείνει λόγω Πάσχα, αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ την πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, την οποία ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει μια τριήμερη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές που αναδεικνύονται σε «μάχη των μαχών», αφού υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες πλέον να γίνουν εθνικές εκλογές πριν τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με πολιτικούς συντάκτες, που κάλυψαν την επίσκεψη Βέμπερ στη Νεμέα, δεν θα προχωρούσε στην πρόταση μομφής εάν ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμπε τον αν. υπουργό Υγείας, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η απαξιωτική αναφορά του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που συγκεντρώνει τον σεβασμό όλων γιατί είναι αριστούχος της Ιατρικής και της ζωής. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη στον Πολάκη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον λόγο του «αψύ Σφακιανό».

Η αποπομπή που ζητούσε η ΝΔ μπορεί να ήταν πολύ βαριά λόγω του προεκλογικού χρόνου. Εάν όμως ο πρωθυπουργός ζητούσε δημόσια συγγνώμη από το βήμα της Βουλής και άδειαζε τον Πολάκη ή τον ανάγκαζε να ανακαλέσει, και η ΝΔ πιθανόν να μην το τραβούσε στα άκρα. Το θέμα θα απασχολούσε τα πολιτικά πάνελ για 2-3 24ωρα και οι αντιδράσεις θα υποχωρούσαν και λόγω Πάσχα.

«Μπίνγκο»

Τώρα όλα δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό θα πάρει φωτιά με τη ΝΔ να σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη δική της ατζέντα, όπως τονίζουν κομματικές πηγές της Πειραιώς. «Ο Κυριάκος έκανε μπίνγκο με την πρόταση μομφής», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο Newpost. “Θα πάμε στις ευρωεκλογές με σημαία μας τον Κυμπουρόπουλο και αυτό είναι το πιο ισχυρό όπλο μας καθώς συμβολίζει για το ποιο κόμμα έχει κοινωνικό πρόσημο και ποιο όχι», τόνισε.

Στη μετωπική σύγκρουση θα επιστρατευτούν όλα τα καυτά θέματα: Novartis, Πετσίτης, ο Παππάς, δάνεια των κομμάτων, Κοτζιάς, Καμμένος, ΔΕΗ, Ελληνικό κλπ.

Η ηλεκτρισμένη πολιτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της χώρας δεν θα αφήσει περιθώριο να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει μετά τις 26 Μαΐου με την άνοδο της Ακροδεξιάς και των ακραίων και τα άλλα μείζονα ευρωπαϊκά θέματα (ασφάλεια, μεταναστευτικό κλπ).

Όχι στη χαλαρή ψήφο

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις ευρωκάλπες. «Είναι μια στιγμή ευθύνης για την Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν είναι χαλαρή ψήφος χωρίς αντίκρισμα, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο Ζάππειο, κατά την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Μάνφρεντ Βέμπερ, που διεκδικεί εκ μέρους του ΕΛΚ τη θέση του Γιούνγκερ στη νέα Ευρωπαική Επιτροπή.

Η Πειραιώς επισημαίνει ότι οι κάλπες της 26ης Μαΐου είναι οι πρώτες εκλογές μετά από 4 χρόνια και οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν μηνύματα για τα όσα βίωσαν από την διακυβέρνηση Τσίπρα «ψέματα, φόρους, θεσμικές εκτροπές , την ταπείνωση με το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών» όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη. «Θα απαντήσουν με δυο λέξεις, ΩΣ ΕΔΩ, και με μια ψήφο στη ΝΔ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να πριμοδοτηθεί για την έξοδο από τα μνημόνια και προκειμένου να μην υπάρξει «δεξιά παλινόρθωση».

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση