HomeHL-9Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε δήμους της Κρήτης για δράσεις πυροπροστασίας

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε δήμους της Κρήτης για δράσεις πυροπροστασίας

Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι δήμοι σε όλη την επικράτεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ δίνει στους δήμους της Κρήτης το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

Πανελλαδικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκαν κοντά στα 17 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων αλλά και τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου.

Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Πώς κατανέμονται τα χρήματα στην Κρήτη

Τα περισσότερα χρήματα λαμβάνουν οι δήμοι των Χανίων με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 410.600 ευρώ ενώ ακολουθούν οι δήμοι Ηρακλείου με 296.200 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι δήμοι του Λασιθίου θα λάβουν συνολικά 243.000 ευρώ και 211.300 ευρώ οι δήμοι του Ρεθύμνου.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά:

pyroprostasia-hrakleio pyroprostasia-lasithi pyroprostasia-rethymno pyroprostasia-rethymno1 pyroprostasia-xania

Διαφήμιση
Διαφήμιση