HomeHL-9Μηχανοκίνητη πορεία για τους εκπαιδευτές οδήγησης

Μηχανοκίνητη πορεία για τους εκπαιδευτές οδήγησης

Ξεκίνησαν από το Παγκρήτιο Στάδιο και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτές οδήγησης από όλη την Κρήτη, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιφέρει στη διαδικασία εξετάσεων ικανότητας οδηγού, ο νέος νόμος.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτές, ξεκίνησαν το πρωί από το Παγκρήτιο Στάδιο με τα οχήματά τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου όπου και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτές οδήγησης κάνουν λόγο για 7μηνη ομηρία του κλάδου, σε βαθμό μάλιστα τέτοιο που αρκετοί από τους συναδέλφους τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

Σε σχετική ανακοίνωση τους είχαν επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η έλλειψη  σχεδιασμού του υπουργείου μεταφορών και υποδομών, η αποχή των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις,  αλλά και η δυσκολία  εφαρμογής σε μεγάλο ποσοστό του πρόσφατου ν. 4599/2019 έχει θέσει τον κλάδο των εκπαιδευτών  σε επτάμηνη ομηρία. Οι πρακτικές εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται έχοντας ως αποτέλεσμα την οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτών αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση