HomeHL-9Στην Κρήτη ο Καθολικός Πατριάρχης Απάντων των Αρμενιών

Στην Κρήτη ο Καθολικός Πατριάρχης Απάντων των Αρμενιών

Από το Σάββατο 4 έως την Τρίτη 7 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιστορική επίσκεψη  θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο ο Καθολικός Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β΄ από το Σάββατο 4 έως Τρίτη 7 Μαΐου.

Ο προκαθήμενος της Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας, αναμένεται στην Κρήτη με αφορμή την συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος»  στην περιοχή Καμαράκι που θεωρείται η αρχαιότερη Αρμένικη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη.

Ο Πατριάρχης θα παρευρεθεί στις λαμπρές εκδηλώσεις που διοργανώνει η παροικία  του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και άλλους φορείς της πόλης.

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο στις 19:00  η αρμένικη παροικία διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αστόρια» όπου μετά από σύντομες ομιλίες των εκπροσώπων της ελληνικής και αρμενικής πλευράς , η αρμένικη ομάδα χορού HAYASA θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Αρμενίας.

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων και του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Στη διάρκεια της λειτουργίας θα εκτεθούν σε προσκύνημα τα λείψανα  του Αγίου Ιωάννη του προδρόμου.

Στις 14:00 θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση