HomeHL-9Οι Κρητικοί πίνουν και… οδηγούν: Δείτε πόσες παραβάσεις έγιναν σε μία βδομάδα

Οι Κρητικοί πίνουν και… οδηγούν: Δείτε πόσες παραβάσεις έγιναν σε μία βδομάδα

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες ήταν οι παραβάσεις που πραγματοποίησαν οδηγοί στην Κρήτη μέσα σε μία βδομάδα που «πιάστηκαν» να οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, την προηγούμενη βδομάδα (από 15 έως 21 Απριλίου) πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά έλεγχοι σε 28.426 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην υπερβολική ταχύτητα και στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και βεβαιώθηκαν συνολικά 6.579 σχετικές παραβάσεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (852), της Θεσσαλονίκης (360), της Πιερίας (333), της Φθιώτιδας (305), της Κορινθίας (275) και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) (271).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση