HomeΕΛΛΑΔΑΝιγηρία: Έλληνες συνελήφθησαν για πειρατεία και λαθρεμπόριο

Νιγηρία: Έλληνες συνελήφθησαν για πειρατεία και λαθρεμπόριο

Τρία άτομα που επέβαιναν στη φορτηγίδα Sea Angel 3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν από τις αρχές της Νιγηρίας με την κατηγορια της πειρατείας και του λαθρεμπορίου, όπως επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες για υπόθεση πειρατείας κι λαθρεμπορίου στη χώρα της Αφρικής, βρίσκονται τρεις Έλληνες, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο Sea Angel 3, που έπλεε στα χωρικά ύδαρα της Νιγηρίας. Μετά από έλεγχο, εντοπίστηκε στο εσωτερικό του πλοίου στρατιωτικός εξοπλισμός, με συνέπεια οι νιγηριανές αρχές να προβούν στη σύλληψη του πλήρώματος.

Την φορτηγίδα SEA ANGEL 3 προσέγγισε για έλεγχο το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας «NNS CENTENARY», στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή μαζί με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Οι υποψίες των Νιγηριανών κινήθηκαν όταν ο πλοίαρχος δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των ανδρών του πληρώματος, ενώ το πλοίο ήταν βαμμένο με ειδικό χρώμα παραλλαγής για τη θάλασσα, έχοντας το GPS απενεργοποιημένο.

Στους χώρους του SEA ANGEL 3 εντοπίστηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια Bernelli MI-1, περισσότερες από 1.000 σφαίρες και στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως συστήματα επικοινωνιών. Αμέσως, συνελήφθησαν οι Έλληνες Σπυρίδων Α. 54 χρόνων, Χρήστος Κ. 57 χρόνων και Στυλιανός Π. 34 χρόνων, όπως ένας 50χρονος Αμερικανός που κατείχε επίσημο έγγραφο με το όνομά του αλλά με άλλη φωτογραφία, καθώς και άλλοι πέντε που δήλωσαν Νιγηριανοί και ισχυρίστηκαν ότι προσελήφθησαν ως πλήρωμα χωρίς να γνωρίζουν για τον οπλισμό που βρισκόταν στο πλοίο. Την υπόθεση ερευνούν η υπηρεσία Μετανάστευσης και η Interpol Νιγηρίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα στο διαβατήριό τους που να δείχνει την είσοδο στη Νιγηρία. Το διαβατήριό τους έχει εισόδους και εξόδους από τη Νότια Αφρική, την Ευρώπη, τη Λιβερία και τις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας», δήλωσε Νιγηριανός αξιωματούχος.

Οι συλληφθέντες ανακρίνονται ως ύποπτοι για πειρατεία, κλοπή και λαθρεμπορία ναυτιλιακών καυσίμων.

Στους τρεις Έλληνες παρέχεται προξενική συνδρομή, ώστε να ξεκαθαρίσει αυτή η περίεργη υπόθεση και να διαλευκανθεί ο ρόλος τους, έχοντας την υποστήριξη που δικαιούνται βάσει των διεθνών νόμων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση