HomeΕΛΛΑΔΑΧωρίς απαντήσεις τα… μυστήρια απόδρασης του Πάσσαρη το 2001

Χωρίς απαντήσεις τα… μυστήρια απόδρασης του Πάσσαρη το 2001

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H υπεράσπιση του Πάσσαρη προσπάθησε να δώσει στο δικαστήριο μια διαφορετική εικόνα του διαβόητου κακοποιού. «Έχει επιδείξει εξαιρετικά καλή διαγωγή σε επίπεδο ότι έχει αλλάξει τον τρόπο που ενεργεί».

Συγκλονιστική περιγραφή για την αιματηρή απόδραση του Κωνσταντίνου Πάσσαρη από το Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» το 2001 και τις δολοφονίες των δυο αστυνομικών που τον συνόδευαν έδωσε σήμερα μάρτυρας της υπόθεσης που ήταν μπροστά στα δραματικά γεγονότα και είχε δεχθεί τα πυρά του 26χρονου, τότε, κακοποιού αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατάθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει τις ανθρωποκτονίες που έχει διαπράξει ο 44χρονος σήμερα Πάσσαρης, κρατούμενος στις φυλακές της Ρουμανίας και ως εκ τούτου απών από τη δικαστική αίθουσα.

Στον αντίποδα η υπεράσπιση του Πάσσαρη προσπάθησε να δώσει στο δικαστήριο μια διαφορετική εικόνα του διαβόητου κακοποιού. «Σαφώς έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ζήτησε να έρθει ενώπιον σας και αν ήταν εδώ θα διαφώτισε τα ερωτήματά σας. Ζητώ απλά να διαχωριστεί η δράση από τη σημερινή του εικόνα. Είναι ένας άνθρωπος κοντά στη θρησκεία και συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, έχει λάβει βραβεία ποίησης και δημιουργικής γραφής» είπε στη δίκη ο δικηγόρος του Πάσσαρη και προσέθεσε: «Έχει επιδείξει εξαιρετικά καλή διαγωγή σε επίπεδο ότι έχει αλλάξει τον τρόπο που ενεργεί».

Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή αντέκρουσε λέγοντας: «Ο Κ. Πάσσαρης επιχειρεί να αγιοποιηθεί. Δεν επισκέφθηκε τα ορφανά, τις χήρες που αργησε πίσω, να δει πως ζουν. Παρακαλώ, τα έγγραφα αυτά να μην ληφθούν υπόψη».

Κατά την επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία -και ενώ έχουν περάσει 18 χρόνια από την αιματηρή απόδραση του Πάσσαρη και τις δολοφονίες των δυο αστυνομικών– οι μάρτυρες της υπόθεσης ανέδειξαν με τις καταθέσεις τους την αδυναμία του μηχανισμού να ελέγξει τον 26χρονο τότε κρατούμενο, παρά το γεγονός ότι στα έγγραφά του έφερε τη σφραγίδα του επικίνδυνου απόδρασης.

Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες στο δικαστήριο κατά τη μεταγωγή του κατηγορούμενου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δεν του έγιναν οι απαραίτητοι σωματικοί έλεγχοι, ενώ η αναφορά στα έγγραφα του ως «επικίνδυνου απόδρασης» ήταν κάτι συνηθισμένο και για αυτό δεν δινόταν η απαραίτητη σημασία.

Ακόμη, οι μάρτυρες δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πως ο Πάσσαρης προμηθεύτηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τα θύματά του και στη συνέχεια δραπέτευσε από το Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Άλλος μάρτυρας της υπόθεσης που ήταν παρών στην αιματηρή απόδραση, περιέγραψε όλα όσα έζησε εκείνη την ημέρα της απόδρασης του Πάσσαρη και των δολοφονιών των δυο αστυνομικών.

«Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Είμαι πρώτος και ακολουθεί ο Αλεβιζόπουλος (αστυνομικός που δολοφονήθηκε) που κρατάει αγκαζέ τον Πάσσαρη. Ακούω από πίσω ένα μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να λέει κατι σαν «Με έφαγε». Έπιασε την κοιλιά του και έπεσε κάτω. Ήταν σχεδόν εξ επαφής. Γυρνάω και βλέπω τον κρατούμενο με τεντωμένα μπροστά τα χέρια του. Με πυροβόλησε δύο φορές. Πριν καν πέσω κάτω στο έδαφος, χτύπησε το δεύτερο, το Δρακόπουλο (επίσης αστυνομικός που έπεσε νεκρός από το όπλο του κακοποιού). Ούτε κιχ δεν έβγαλε. Ο Πάσσαρης πήδηξε τις σκάλες και έφυγε. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τα χέρια του ήταν δεμένα όταν πυροβολησε και όταν πήδηξε τις σκάλες. Λύθηκε μετά».

Πολιτική αγωγή: Πού μπορεί να βρηκε το όπλο;

Μάρτυρας: Δεν ήμουν στην παραλαβή της μεταγωγής και δεν ξέρω πού βρήκε το όπλο.

Πολ. Αγωγή: Πώς λύθηκαν οι χειροπέδες του;

Μάρτυρας: Μόνο ο ίδιος μπορεί να σας τα πει αυτά… Πολλά μπορεί να έγιναν. Πάντως εμάς δεν μας πλησίασε κάποιος στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, ο Κω. Πάσσαρης που ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 22 ετών για τα πλημμελήματα (σ.σ.έχουν διαχωριστεί υπό τον κίνδυνο παραγραφής), αποδέχεται το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την αιματηρή απόδραση. Δεν αποδέχεται όμως τη συμμετοχή του στη ληστεία πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση