HomeHL-9Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτές οδήγησης

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτές οδήγησης

Συνεχίζεται η επτάμηνη ομηρία του κλάδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις κατέρχεται αύριο Μεγάλη Τετάρτη το Σωματείο Εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής νομού Ηρακλείου, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπαιδευτές από ολόκληρη την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των εκπαιδευτικών, η μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιηθεί στον αστικό ιστό του Ηρακλείου και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με αφετηρία το Παγκρήτιο στάδιο.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτές οδήγησης θα διασχίσουν κεντρικές αρτηρίες της πόλης και θα καταλήξουν στην περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν εκπαιδευτές από ολόκληρη την Κρήτη.

Στην ίδια ανακοίνωση του Σωματείου Εκπαιδευτών οδήγησης παρατίθεται ένα σύντομο χρονικό της επτάμηνης ομηρίας του κλάδου ως εξής:

«Η έλλειψη  σχεδιασμού του υπουργείου μεταφορών και υποδομών, η αποχή των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις,  αλλά και η δυσκολία  εφαρμογής σε μεγάλο ποσοστό του πρόσφατου ν. 4599/2019 έχει θέσει τον κλάδο των εκπαιδευτών  σε επτάμηνη ομηρία. Οι πρακτικές εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται έχοντας ως αποτέλεσμα την οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτών αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων υποψηφίων οδηγών και οδηγών. 

–           Είμαστε υπέρ της διαφάνειας  όπως και της πλήρης καταγραφής της πρακτικής διαδικασίας  δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς  μια που ήταν πρόταση του κλάδου μας, όπως επίσης και της αναβάθμισης της όλης διαδικασίας εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

–           Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των δοκιμασιών του πρώτου σταδίου εξέτασης, έως την δημιουργία των ειδικών χώρων εκπαίδευσης και εξέτασης (πίστες) να παραβρίσκεται στο εκπαιδευτικό όχημα ο εκπαιδευτής ο οποίος παρείχε στον υποψήφιο την πρακτική εκπαίδευση. Η  υλοποίηση αυτού δεν θα επιβάλλει πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη από τον υποψήφιο η οποία θα αυξήσει το κόστος εξέτασης και ταυτόχρονα θα μηδενίσει την πιθανότητα ατυχήματος κατά την διάρκεια της πρακτικής εξέτασης, ατύχημα το οποίο μπορεί να στερήσει στον εκπαιδευτή το κύριο εργαλείο δουλείας του, το όχημα του. Να τονίσουμε πως μέχρι σήμερα  ΔΕΝ  υπάρχει  ασφαλιστικό προϊόν χωρίς απαλλαγή και να καλύπτει το 1ο στάδιο  της πρώτης μεταβατικής περιόδου των μεταβατικών διατάξεων του ν.4599/2019 το οποίο προβλέπει πως η εξέταση κατά την διεξαγωγή του 1ου σταδίου πραγματοποιείται   εντός του δημόσιου οδικού δικτύου.

–           Είμαστε αντίθετοι στην επίταξη που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο στα εκπαιδευτικά μας οχήματα.

–           Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην εύρεση χώρων προκειμένου να διαμορφωθούν και να χρησιμοποιηθούν ως πίστες εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Το ότι ακόμα και σήμερα δεν γίνονται πρακτικές εξετάσεις είναι καθαρά ευθύνη του υπουργείου και όχι των εκπαιδευτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση