HomeΕΚΛΟΓΕΣΗ Λαϊκή Συσπείρωση για την εγκατάσταση μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εγκατάσταση μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο

Τι δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκοσάλη-Σαλούστρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της εγκατάστασης μαρίνας στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου αναφέρεται σε γραπτή της δήλωση η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαρία Κοκοσάλη – Σαλούστρου.

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Παρακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο υποψηφίους δημάρχους (κ. Λαμπρινό και κ. Κουράκη) και συχνά στην μέση έμπαινε ένας τρίτος (ο κ. Λυγερός) σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στο έργο διαμόρφωσης του κόλπου του Δερματά. Συζήτηση όμως μακριά από την ουσία του ζητήματος.

Το ζήτημα έχει δυο βασικές πλευρές: η μία πλευρά είναι ότι τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο κ. Λαμπρινός πρέπει να απαντήσουν στον Ηρακλειώτικο λαό πόσες χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν εδώ και πάνω από 15 χρόνια για να καταλάβουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η σχεδιαζόμενη στον κόλπο Δερματά «μαρίνα» και οι σχετικές υποδομές της, είναι αδύνατον να γίνει καθώς πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο που αντιμετωπίζει και σοβαρά γεωλογικά προβλήματα.

Αφού λοιπόν μετά από τόσα χρόνια αντιλήφθηκαν οι «οραματιστές» ότι αυτό δεν γίνεται, στράφηκαν σε άλλη λύση: «μαρίνα» στο Παγκρήτιο. Πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει πάνω από 100εκ € ώστε να εξυπηρετηθούν τα σκάφη των πλουσίων που θα κάνουν τις κρουαζιέρες τους στη Μεσόγειο καθώς και αυτοί που θα την κατασκευάσουν και θα τη λειτουργήσουν. Τη σχετική μελέτη την έφερε η σημερινή δημοτική αρχή στο τέλος του 2017. Με αυτήν συμφώνησε τόσο η παράταξη του πρώην δημάρχου όσο και η παράταξη του κ. Λυγερού (η οποία μάλιστα περίμενε «πολλά παραπάνω»). Γίνεται και εδώ φανερό πως όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν μεγάλα συμφέροντα, η συμφωνία μεταξύ τους είναι δεδομένη. Τα παχιά λόγια περί «σκληρής αντιπολίτευσης» και οι «τσακωμοί» πάνε περίπατο και όλοι τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού!

Η άλλη λοιπόν πλευρά που πρέπει να απαντήσουν οι κκ Λαμπρινός, Κουράκης και Λυγερός, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι: τι νομίζουν πως αποτελεί προτεραιότητα για τον Ηρακλειώτη; Η Μαρίνα για τα σκάφη των «Ωνάσηδων»;

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι προτεραιότητα αποτελεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, που υπηρετείται με τη διαμόρφωση όλου του βόρειου παραλιακού μετώπου -από τον Κούλε ως το Παγκρήτιο- σε μια ενιαία περιπατητική διαδρομή, με χώρους πρασίνου και αναψυχής, δωρεάν για όλους, όπου οι αρχαιολογικοί χώροι θα αποτελούν ζωντανό τμήμα της διαδρομής και όχι εμπόδιο. Με καθαρές παραλίες και τις υποδομές τους, που θα μπορεί να χαίρεται ο καθένας δωρεάν το μπάνιο του ή τη βόλτα του. Εμείς δεν επιλέγουμε μαρίνα για τους λίγους, αλλά παραλιακό μέτωπο για το λαό!

Αυτό είναι το δικό μας όραμα! Μπορούμε να το πετύχουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες και να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες του Ηρακλειώτη!

Πώς; Γυρνώντας την πλάτη στους διαχειριστές της μιζέριας και κάνοντας την πραγματική διαφορά στις δημοτικές εκλογές. Ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου το Δημήτρη Βρύσαλη!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση