HomeHL-WorldΟυκρανία: Ηττήθηκε ο Ποροσένκο – Μεγάλη νίκη του Ζελένσκι

Ουκρανία: Ηττήθηκε ο Ποροσένκο – Μεγάλη νίκη του Ζελένσκι

Ο Ποροσένκο θα αποχωρήσει από την προεδρία τον επόμενο μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παραδέχτηκε τη μεγάλη ήττα του από τον κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα.

Ο Ποροσένκο, ο οποίος συνεχάρη τον πολιτικό του αντίπαλο, θα αποχωρήσει από την προεδρία τον επόμενο μήνα, αλλά δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική.

Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων, που του δίνουν μόλις το 25% των ψήφων, «είναι προφανείς και μου δίνουν κάθε λόγο να καλέσω τον αντίπαλό μου και να τον συγχαρώ» (καθώς λαμβάνει το 73% ψήφων), δήλωσε ο Ποροσένκο ενώπιον των υποστηρικτών του. «Αποδέχομαι αυτή την απόφαση. Αφήνω το αξίωμά μου αλλά θέλω να τονίσω με αποφασιστικότητα: δεν αφήνω πολιτική», πρόσθεσε ενώ βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Ουκρανία εισήλθε σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά σήμερα έπειτα από δημοσκόπηση που έδειξε ότι ο Ζελένσκι, ένας κωμικός με πολιτική απειρία και χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό πρόγραμμα, κερδίζει εύκολα αρκετές ψήφους για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος σε μια χώρα σε πόλεμο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση