HomeHL-SportsΟΦΗ Αστέρας Τρίπολης 1-1

ΟΦΗ Αστέρας Τρίπολης 1-1

Έχασε την ευκαιρία o OΦΗ να το καθαρίσει...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς οι Αρκάδες απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τους Ηρακλειώτες στο «Θ. Βαρδινογιάννης», διατηρώντας έτσι το προβάδισμα του ενός βαθμού στην κατάταξη έναντι του σημερινού του αντιπάλου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17΄ με πέναλτι του Βαζ, αλλά ο Τσιλιανίδης ισοφάρισε στο 59΄ και η αρκαδική ομάδα, παρότι έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη, μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή με «τρίποντο» επί του Πανιωνίου στο φινάλε ή εφόσον οι «μελανόλευκοι» δεν νικήσουν στο Περιστέρι τον Ατρόμητο.

Ο Αστέρας «άγγιξε» το γκολ στο 11΄, όταν η κεφαλιά του Μαρτίνεζ σταμάτησε στο δοκάρι του Σωτηρίου, αλλά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17΄, όταν ο διαιτητής Σκουλάς καταλόγισε πέναλτι για τράβηγμα του Σάσι από τον Μουνάφο και ο Βαζ ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Οι Κρητικοί θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 21΄, όμως η κεφαλιά του Γιακουμάκη πήγε στο δοκάρι, ενώ οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 27΄, με τον Φερνάντεζ να αστοχεί από κοντά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και ως το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε τίποτα το αξιοσημείωτο, με εξαίρεση την αποβολή από τον πάγκο του αντιπροέδρου του Αστέρα, Δημήτρη Μποροβήλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και, αφού στο 56΄ ο προωθημένος Τριανταφυλλόπουλος από πολύ πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, ο Τσιλιανίδης στο 59΄ έφερε το ματς στα ίσια, με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρτίνεζ.

Μετά την ισοφάριση, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να απειλήσει, ενώ αντίθετα ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ στο 79΄, όταν το γυριστό σουτ του Γιακουμάκη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραβίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα, που όμως φεύγει χαμογελαστός από το Ηράκλειο, αφού γλίτωσε οριστικά τον απευθείας υποβιβασμό και κρατάει την παραμονή στα χέρια του, εφόσον νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον Πανιώνιο στην Τρίπολη.

Κίτρινες: Γιακουμάκης, Σάσι, Μεγιάδο – Βλάχος, Τασουλής, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλιανίδης, Αραβίδης, Μπελόκ

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης (51΄ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Γιαννούλης, Νάστος, Μεγιάδο, Βαζ, Σάσι, Σόουζα (70΄ Ναμπί), Γιακουμάκης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Μαρτίνεζ, Βλάχος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Τασουλής (75΄ Αραβίδης), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (90΄+ Δουβίκας), Φερνάντεζ (82΄ Ρόλε)

Διαφήμιση
Διαφήμιση