HomeΕΚΛΟΓΕΣΔήλωση Γιάννη Κουράκη για την 21η Απριλίου

Δήλωση Γιάννη Κουράκη για την 21η Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την επέτειο από την επιβολή της Δικτατορίας και το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» κ. Γιάννης Κουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια επιβλήθηκε στην Ελλάδα μια στυγνή δικτατορία με αναστολή όλων των δημοκρατικών διαδικασιών και καταπάτηση των βασικότερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επτά χρόνια αργότερα η εκτροπή κατέληξε στα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου με τα δεκάδες θύματα και λίγο αργότερα  στην εθνική τραγωδία της Κύπρου. Το πραξικόπημα δεν συνέβη ως κεραυνός εν αιθρία. Επί δύο σχεδόν χρόνια πριν, η Ελλάδα βρισκόταν σε βαθιά πολιτική κρίση με την αξιοπιστία των θεσμών και των πολιτικών κομμάτων να έχει τρωθεί βαρύτατα.

Ισχυρά αναχώματα

Στην εποχή μας μια τέτοια εξέλιξη είναι φυσικά αδιανόητη. Η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, οι πολιτικοί αγώνες,η εδραίωση της μεταπολίτευσης, η διεύρυνση της κοινωνικής και οικονομικής συμμετοχής καθώς και η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν ισχυρά αναχώματα σε παρόμοιες εκτροπές.

Δεν λείπουν βέβαια οι αναχρονιστικές φωνές που έρχονται από το παρελθόν: Τα ακροδεξιά λαϊκιστικά κηρύγματα αλλά και οι ιδεοληψίες που δημιουργούν τεχνικές πολιτικές διαιρέσεις και πολώσεις. Είναι λοιπόν χρέος μας να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των πολιτικών, κυρίως με την μικρότερη δυνατή απόκλιση μεταξύ λόγων και πράξεων, διακηρύξεων και έργων.

Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες από κάθε άλλη Αρχή, διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά. Με δεδομένες τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές, που είναι σεβαστές και εκπορεύονται από διαφορετικές κοινωνικές αναφορές και προσεγγίσεις, θα βρούμε έναν κοινό βηματισμό.

Ας γυρίσουμε την πλάτη στις μισαλλόδοξες φωνές στις δήθεν εύκολες λύσεις και στη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ο αγώνας για την πρόοδο συνεχίζεται. Αλλά, προοδευτικό είναι αυτό που ενώνει, δημιουργεί και ωθεί μακριά από τη στασιμότητα στον τόπο, στην χώρα μας και στην Ευρώπη.
Ποτέ πια Φασισμός!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση