HomeΕΚΛΟΓΕΣ«Όχι» στο αεροδρόμιο Καστελίου λέει η Ανυπότακτη Κρήτη

«Όχι» στο αεροδρόμιο Καστελίου λέει η Ανυπότακτη Κρήτη

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ανυπόταχτης Κρήτης ενάντια στο έργο κατασκευής νέου αεροδρομίου, διεθνών προδιαγραφών, στο Καστέλλι Πεδιάδος με τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας για την διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας.

Των κεντρικών ομιλιών προηγήθηκε προβολή ντοκιμαντέρ-μαρτυρίας των κατοίκων στα Σπάτα σε σχέση με τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, την υγεία, το περιβάλλον της περιοχής από την κατασκευή του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

fb_img_1555770285559

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δύο ομιλητών, του Γιώργου Μαυραντωνάκη, προέδρου της Πρωτοβουλίας, και του Γιώργου Πιαγκαλάκη, επικεφαλής της Ανυπόταχτης Κρήτης. Η ολόπλευρη και τεκμηριωμένη παρουσίαση της Πρωτοβουλίας των αρνητικών επιπτώσεων σε περιβαλλοντικό, τεχνικό, παραγωγικό, οικονομικό επίπεδο, ανέδειξε ότι το νέο αεροδρόμιο δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο από το ήδη υπάρχον αλλά ότι θα επιφέρει ανεπίστρεπτη καταστροφή και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Η προσέγγιση της αντιεργατικής και αντιλαϊκής λογικής της «ανάπτυξης», όπως την ευαγγελίζονται οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας, αναπτύχθηκε από τον Γιώργο Πιαγκαλάκη, τονίζοντας ότι οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στα μεγάλα έργα έρχονται για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων τις επενδύσεις και όχι να κρίνουν εκ των προτέρων την βιωσιμότητα και ωφελιμότητά τους.

fb_img_1555770294411

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαιτέρως γόνιμη. Έγινε προφανές από τις τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων όχι μόνο ότι διαφωνούμε με το νέο αεροδρόμιο αλλά και ότι θα αγωνιστούμε κινηματικά από κοινού, με ευρύ κάλεσμα προς τον κόσμο του Ηρακλείου, της περιοχής της Πεδιάδας και όλης της Κρήτης, ενάντια σε αυτό, δηλαδή ενάντια σε ζημιογόνες, αντιλαϊκές και επιβλαβείς για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Κρήτης πολιτικές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση