HomeHL-GreeceΕπίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Βούλα – Τρεις τραυματίες

Επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Βούλα – Τρεις τραυματίες

Oμάδα δέκα - δεκαπέντε ατόμων που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και μπουνιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση από ομάδα περίπου δέκα – δεκαπέντε ατόμων δέχθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Βούλας. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκαν στην οδό Πλαπούτα επειδή βρίσκονταν άτομα συγκεντρωμένα, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Όταν έφθασαν εκεί, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με ρόπαλα και μπουνιές στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας, μάλιστα, τους τρεις από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο και συγκεκριμένα τους δύο άντρες και τη μία κοπέλα. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να προβούν σε καμία ενέργεια: όταν έφτασαν στην οδό Πλαπούτα δέχθηκαν αμέσως την επίθεση. Η κοπέλα αστυνομικός τραυματίστηκε στον αυχένα, ο ένας αστυνομικός έχασε ένα δόντι και ο άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε στο μάτι.

Το περιστατικό αφορούσε δύο διαφορετικές συμμορίες οι οποίες ενεπλάκησαν μεταξύ τους έξω από την πολυκατοικία στην Πλαπούτα 10-12 και απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό σχολείο, όπου, τη στιγμή των επεισοδίων, παιδιά και γονείς ήταν μέσα για τις απογευματινές τους δραστηριόττες. Γονείς κάλεσαν την αστυνομία και λίγα λεπτά μετά, κατέφτασαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όταν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, δόθηκε σήμα για ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν περίπου 30 αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψη των εμπλεκομένων στα επεισόδια ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων, μάλιστα, προσπάθησαν να διαφύγουν, πηδώντας μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές, η συμπλοκή των νεαρών αφορούσε υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ένας από τους εμπλεκόμενους, φέρεται να κατοικεί στην πιολυκατοικία της Πλαπούτα 10-12. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα και μαχαίρι.

Στη σημείο του επεισοδίου έσπευσε και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr:  «Καμία περιοχή δεν είναι «άκακη». Πολλά από τα άτομα που κινούνται στον χώρο των γνωστών-αγνώστων, είναι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση