HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Επί… τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Συνάντηση με Βούτση, Βαρδάκη και Καφαντάρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Νικόλαου Βούτση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη και Καφαντάρη Χαράς, με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων ναυπηγείων Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο δεν αναταπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα έχει απαξιώσει πλήρως τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να δοθεί επιτέλους λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα τους, να λυθεί άμεσα το σοβαρό θέμα της αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για ολόκληρο το έτος 2018 καθώς και να ανοίξουν όλες οι παροχές υγείας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στην υπάρχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας. Μάλιστα, κατέθεσαν μέσω υπομνήματος, τα αιτήματά τους.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα αιτήματα των εργαζομένων και την βιωσιμότητα του ναυπηγείου, τονίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί εκ νέου συνάντηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση