HomeΚΡΗΤΗΚορεατικό κανάλι στην Κρήτη για την προώθηση του περιηγητικού τουρισμού

Κορεατικό κανάλι στην Κρήτη για την προώθηση του περιηγητικού τουρισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιογραφική αποστολή θα πραγματοποιήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το  Κορεατικό κρατικό κανάλι KBS στη Κρήτη με την υποστήριξη της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή και την προώθηση του περιηγητικού-πεζοπορικού τουρισμού του νησιού.

Ειδικότερα,, η δημοσιογραφική αποστολή του καναλιού είναι από τη πεζοπορική εκπομπή  “The Mountain”, η οποία θα  γυρίσει ντοκιμαντέρ στα Κρητικά βουνά.

Η εκπομπή αυτή προβάλλεται ανελλιπώς από το 2006, έχει ημίωρη διάρκεια και αποτελεί ενδεχομένως την πλέον δημοφιλή εκπομπή για τους Κορεάτες πεζοπόρους και λάτρεις της περιπέτειας.

Η εκπομπή προβάλλεται την Κυριακή πρωί στο KBS 2TV και κάθε επεισόδιο επαναπροβάλλεται το Σάββατο στο KBS1 και την Πέμπτη και Παρασκευή στο KBS2. Η πρώτη προβολή έχει μέση ακροαματικότητα 5% (δηλαδή περί τους 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές) και, συνολικά, με τις επαναπροβολές φτάνει στο 10% (5 εκατομμύρια τηλεθεατές).

H εκπομπή δεν εστιάζει στα γενικά αξιοθέατα αλλά στην περιήγηση και στα τοπία, τα οποία εμπλουτίζονται και με άλλα στοιχεία, όπως διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα, διαδρομές που ξεκινούν ή καταλήγουν σε παραδοσιακά ορεινά χωριά ή σε καταφύγια, επισκέψεις σε ορεινά βυζαντινά μοναστήρια, τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, διαδρομές που καταλήγουν σε ιαματικές πηγές, ανάδειξη παραδοσιακών εθίμων που σχετίζονται με τον εορτασμό του Πάσχα, προβολή της Μεσογειακής διατροφής κατά την προσφορά γευμάτων, καθώς και της ελληνικής φιλοξενίας.

Τονίζεται ότι η Νότιος Κορέα είναι μια χώρα στην οποία η ορεινή πεζοπορία αποτελεί κάτι ανάμεσα σε εθνικό σπορ και εξαιρετικά δημοφιλή ομαδική δραστηριότητα, καθώς επί συνολικού πληθυσμού 50 εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν 18 εκατομμύρια ενεργοί πεζοπόροι, οι οποίοι αποτελούν και το κοινό της εκπομπής.

Η προβολή της Κρήτης μέσω αυτής της εκπομπής αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση του νησιού υπό το πρίσμα ενός ποιοτικού προορισμού με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα σε ένα κοινό υψηλού επιπέδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση