HomeHL-GreeceΒαγγέλης Μαρινάκης: Τσίπρας και Παππάς μου ζήτησαν να πληρώσω τον Καλογρίτσα

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τσίπρας και Παππάς μου ζήτησαν να πληρώσω τον Καλογρίτσα

Βαριές καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Παππάς μπαινόβγαινε στο σπίτι και στο γραφείο μου» - «Δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές δικούς τους στον ΔΟΛ» - «Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ, δεν είμαι λαγός»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε βαρίες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Μαρινάκης κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016 να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Μαρινάκης περιέγραψε πως το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε «αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου είπε» για να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα αφού προηγουμένως του είχαν ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης της προσφοράς της ALTER EGO.

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του «μεγάλου», όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το πσοό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν.

Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαυρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο.

Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμόυ το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση.

Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν.

Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε: «Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσαν να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό και σας είπα ότι μου ζήτησαν, υπό την μορφή δανεισμού, να βοηθήσουμε τον κύριο Καλογρίτσα να πληρώσει τη δόση και να αποκτήσει κανάλι».

Εξηγώντας τι ακολούθησε είπε «τι έγινε μετά από αυτό; Όταν συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο, είμαι πάντα εγώ.

Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του».

«Τόσο καιρό έκανα υπομονή, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος την αλήθεια» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για τη στάση του ίδιου το 2016 ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «το 2016 προκηρύχθηκε οδιαγωνισμός για τις άδειες. Την θεωρούσα δίκαιη γιατί πίστευα ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες που κατέχουν. Εγώ στήριζα την διαδικασία γιατί τη θεωρούσα δίκαια.

Είχαμε τότε μια άριστη σχέση με τον κ. Παππά αλλά και με τον κ. Τσίπρα αφού ό,τι έκανε ο κ. Παππάς και του βγάζω το καπέλο, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό. Αν έπρεπε να δώσει μια απάντηση απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και αυτό το εκτιμώ».

Γιατί δεχθήκαμε τον Πέτρο Κόκκαλη στον συνδυασμό μας στις προηγούμενες εκλογές

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για τον Πέτρο Κόκκαλη, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη ούτε υπάρχει λόγος για μένα να κάνω βόλτα σε κανάλια, σταθμούς και εφημερίδες να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη».

Ο κ. Μαρινάκης είπε, επίσης, ότι «ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης για να έχει ένα αντικειμένο να ασχολείται στην καθημερινότητα γιατί είχε αποτύχιει στις επιχειρήσεις όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του 7 εκατ. χρέη που καλύψαμε».

«Έχω να του ευχηθώ μόνο υγεία και καλή πορεία» κατέληξε στις αναφορές του για τον Πέτρο Κόκκαλη.

Παραλάβαμε χάος στον Ολυμπιακό

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε στη συνέντευξή του στο Real FM και για τον Σωκράτη Κόκκαλη για τον οποίο είπε ότι «το μοναδικό κοινό στοιχείο ηταν η διαδοχή στην ηγεσία του Ολυμπιακού».

«Εγώ ούτε γιγαντώθηκα επιχειρηματικά μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΠΑΕ γιατί εγώ δεν διαπλέχθηκα στο δημόσιο. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό, έχουν να κάνουν με κολοσσούς στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Εξήγησε, δε, ότι «στον Ολυμπιακό από το 2010 βάζω χρήματα. Από το 2010 στον Ολυμπακό έχουμε πληρώσει στο δημόσιο για φόρουσ, ΙΚΑ, εισφορές πάνω από 150 εκατ. ευρώ χωρίς ούτε ένα λεπτό καθυστέρηση και διακανονισμό. Είμαστε εταιρεία πρότυπο χωρίς να έχω σχέση με το ελληνικό δημόσιο».

Όπως είπε για τον Ολυμπιακό «τον παραλάβαμε με τεράστια ανοίγματα και τις δομές του υπό διάλυση».

«Ούτε ο Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Έβαλα με το καλημερα 60 εκατ. ευρω για να καλύψω τα ανοιγματα και να δρομολογήσω νέες επιτυχίες με όλα τα συστήματα απέναντι μας.
Σας θυμίζω ότι τότε ο Παναθηναϊκός είχε την ακριβότερη ομάδα όλων των εποχών.

Σεβόμενος απόλυτα την ιστορική συνέχεια δεν μίλησα για την καμμένη γη που παραλάβαμε» συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση του Ολυμπιακού που παρέλαβε, είπε ότι «ήταν πολύ χειρότερη από αυτή της ΑΕΚ που έπεσε στην Γ Εθνική ή τον ΠΑΟ μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση