HomeHL-9Στη Ρόδο το «Πρέβελης» για την αποκατάσταση της βλάβης

Στη Ρόδο το «Πρέβελης» για την αποκατάσταση της βλάβης

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι της Ρόδου κατέπλευσε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» μετά την πρόσκρουσή του στον προβλήτα του λιμανιού Διαφάνι στην Κάρπαθο χθες το απόγευμα.

Η πρόσκρουση του πλοίου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ελιγμών πρόσδεσης,με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρωγμή στο εξωτερικό περίβλημα της πρύμνης κάτω από τον καταπέλτη, μήκους περίπου 130cm και πλάτους περίπου 10cm.

Το «Πρέβελης», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με 75 ναυτικούς πλήρωμα  και 82 επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Διαφανίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Επίσης δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.

Η Λιμενική Αρχή Καρπάθου απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρις ότου αποκατασταθεί η βλάβη και προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Ωστόσο, επιτράπηκε η εκτέλεση μεμονωμένου δρομολογίου, χωρίς επιβάτες στη Ρόδο.

Οι επιβάτες που δεν ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους διανυκτέρευσαν στην Κάρπαθο και θα προωθηθούν στους τελικούς προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της «Αιγαίον Πέλαγος Θαλάσσιες Γραμμές» επισημαίνεται ότι τα σημερινά δρομολόγια του «Πρέβελης» από Ρόδο πρός Χάλκη-Διαφάνι-Κάρπαθο-Κάσο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά και την Παρασκευή 19/04/2019 από Πειραιά πρός Μήλο-Σαντορίνη-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση