HomeHL-9Ανατροπή στην Εφέσεων: Όλοι αθώοι στο ΟΦΗ – Αιγινιακός

Ανατροπή στην Εφέσεων: Όλοι αθώοι στο ΟΦΗ – Αιγινιακός

Η Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε ότι το ματς με τα πληρωμένα εισιτήρια δεν ήταν... στημένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλη μια ιστορική απόφαση της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης…

Ανατροπή της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης αναφορικά με τον περυσινό αγώνα του ΟΦΗ με τον Αιγινιακό (6-0) υπήρξε την Τετάρτη, καθώς αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να απαλλάξει τόσο τον ΟΦΗ  όσο και τον Αιγινιακό  από όλες τις κατηγορίες που είχαν επισύρει, μεταξύ άλλων, για τις δύο ομάδες την ποινή υποβιβασμού για τη μεταξύ τους αναμέτρηση, η οποία σε πρώτο βαθμό είχε αποφασιστεί πως ήταν στημένη από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, πέραν των δύο ομάδων η απόφαση της Εφέσεων απαλλάσσει και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ θα υποβιβαζόταν στη Football League και θα άρχιζε το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ ο Αιγινιακός θα έπεφτε στη Γ’ Εθνική και επίσης θα ξεκινούσε με -6.

Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ. Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Στους ποδοσφαιριστές Β. Λιόλιο, Θ. Τόλιο και Π. Γιατζιτζόγλου είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για,10 χρόνια.

Στον Αλ. Μαχαιρίδη είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Σ. Βαρδάκης: Με την απόφαση αυτή δεν δικαιώνεται μόνο ο ΟΦΗ      

Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρει:

«Η ομάδα μας είχε δίκαιο και δικαιώθηκε από την Eπιτροπή Eφέσεων της ΕΠΟ. Με την απόφαση αυτή δεν δικαιώνεται μόνο ο ΟΦΗ, αλλά και όλοι όσοι από την πρώτη στιγμή πίστεψαν ότι αυτά που έχει καταφέρει ο ΟΦΗ, τα έχει καταφέρει στο γήπεδο και όχι στις λεγόμενες «παράγκες».

Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα κάνουν αυτό που πρέπει για να ξαναγίνει ο ΟΦΗ πρωταγωνιστής στην Superleague.

Σε αυτή τη προσπάθεια θα είμαστε όλοι παρόντες

vardakhs-ofh

Β. Κεγκέρογλου: «Δικαίωση για τον ΟΦΗ»

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για τον ΟΦΗ , ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τη παρακάτω δήλωση:

«Η ανατροπή της σκληρής και άδικης πρωτόδικης απόφασης υποβιβασμού του ΟΦΗ στη Football League και της επιβολής υψηλού χρηματικού προστίμου από την Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), δικαιώνει την Κρητική ομάδα και ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η ομάδα του ΟΦΗ μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστη την αγωνιστική της προσπάθεια, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς που δεν αρμόζουν στο αθλητικό πνεύμα.

Είμαι δίπλα στην ομάδα του ΟΦΗ και στους φιλάθλους του».

Στ. Αρναουτάκης: «Ήταν μια δίκαιη απόφαση»

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης με αφορμή την δικαίωση του ΟΦΗ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ήταν μία δίκαιη απόφαση που δίνει στην κρητική ομάδα και στη διοίκηση της τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πλάνο που έχει για την ανάπτυξη του συλλόγου. Ο ΟΦΗ ποτέ στην ιστορική του πορεία μέχρι σήμερα δεν ακολούθησε σκοτεινές πρακτικές κάτι που επιβεβαιώθηκε με την σημερινή απόφαση. Είμαστε σίγουροι πως οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν αυτό που πρέπει για να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στην SUPER LEAGUE.

Β. Λαμπρινός: Απεδόθη δικαιοσύνη

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την δικαίωση του ΟΦΗ σε γραπτή του δήλωση επισήμανε:

«Απεδόθη δικαιοσύνη. Τα καλύτερα για τον ΟΦΗ είναι μπροστά».

Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Θα ήταν τραγικό ο ΟΦΗ να δεχτεί το πλήγμα του άδικου υποβιβασμού»

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, σχολιάζει για την αθώωση του ΟΦΗ:

«Με χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την οριστική αθώωση του ΟΦΗ.

Η Π.Α.Ε ΟΦΗ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο το οποίο θα ήταν τραγικό να δεχτεί το πλήγμα του άδικου υποβιβασμού. Απονεμήθηκε όμως δικαιοσύνη καθώς όλες οι κατηγορίες αποδείχθηκαν αβάσιμες. Οι πρακτικές στημένων παιχνιδιών δεν ανήκουν στο πνεύμα και στην ιστορία της ομάδας του Ηρακλείου. Ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες του εντός γηπέδων κι εμείς θα είμαστε δίπλα στην ομάδα του Ηρακλείου, την διοίκησή του και τους οπαδούς του».

Ηλ. Λυγερός: «Η εξέλιξη μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για την κρητική ομάδα»

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός αναφορικά με την δικαίωση της ΠΑΕ ΟΦΗ από την  Επιτροπή Εφέσεων στο ζήτημα του αγώνα με τον Αιγινιακό.

Η ομάδα του Ηρακλείου κρίθηκε αθώα κι έτσι απέφυγε τον υποβιβασμό, γεγονός που μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την Κρητική Ομάδα και τη συνέχιση της ιστορικής πορείας της, αναφέρει σε δήλωση του ο κ Λυγερός. Παράλληλα συγχαίρει τους παράγοντες της ΠΑΕ για την απόφαση τους να μην το βάλουν κάτω και να αγωνιστούν για την τελική και πανηγυρική δικαίωση του ΟΦΗ που είχε, έχει και θα έχει πάντα δίπλα του όλη την ηρακλειώτικη κοινωνία

Π. Ινιωτάκης: «Ένας υγιής ΟΦΗ, θα προσδώσει στην πόλη μας πολλαπλά οφέλη»

Η «Συν+Πράξη Δημοτών» και η «Άμεση Δημοκρατία» χαιρετίζουν με ενθουσιασμό τη δικαιότατη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση εναντίον του ΟΦΗ, της αγαπημένης ομάδας των συνδημοτών μας.

Οι παρατάξεις και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης προσωπικά, ευελπιστούν η σημερινή απόφαση να αποτελέσει ορόσημο για την επάνοδο του μεγαλύτερου συλλόγου της Κρήτης, στην ηθική, αθλητική και βαθμολογική θέση που του αρμόζει.

Ένας υγιής ΟΦΗ, όπως τον οραματίζονται οι Κρητικοί, μπορεί να προσδώσει στην πόλη μας και την Κρήτη γενικότερα, πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη. Στην προσπάθειά τους αυτή, θα είμαστε αρωγοί.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση