HomeΚΡΗΤΗΡέθυμνο Αξίζεις: «Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Κρουαζιέρα»

Ρέθυμνο Αξίζεις: «Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Κρουαζιέρα»

Παρέμβαση της παράταξης του Θοδωρή Νίνου αναφορικά από την προώθηση της κρουαζιέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποτελεσματική ή μη αντιμετώπιση της ανάπτυξης της κρουαζιέρας από κάθε ελληνικό λιμάνι αποτυπώνεται γλαφυρά και σε ετήσια βάση μέσα από τα επίσημα στοιχεία που παρέχει η Τεχνική Επιτροπή Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), παρουσιάζοντας αναλυτικά στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τη διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας στα πιο σημαντικά λιμάνια-μέλη της. Πρόκειται ουσιαστικά, για μια λίστα κατάταξης στηριζόμενη σε στοιχεία αναφορικά με τις αφίξεις επιβατών και τα πλοία κρουαζιέρας για κάθε εμπλεκόμενο λιμένα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Λιμάνι του Ρεθύμνου βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 35η θέση σε μια λίστα 43ων ελληνικών λιμανιών. Με τον αριθμό αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, συγκεκριμένα για το 2018, να φτάνει τις 16, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός επιβατών που αφίχθηκαν στην πόλη ήταν μόλις 741.
1
Την ίδια στιγμή για το 2018, το Λιμάνι του Αγ. Νικολάου δέχτηκε 24 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με συνολικό αριθμό αφιχθέντων επιβατών 13.616, καταλαμβάνοντας στην τελική κατάταξη την 17η θέση. Αντίστοιχα, το λιμάνι των Χανίων (Σούδα) κατέλαβε την 9η θέση με 78 αφίξεις πλοίων και 139.944 αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας. Ενώ, το λιμάνι Ηρακλείου κατέλαβε την 6η θέση με 187 αφίξεις πλοίων και 297.929 αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας.
pinakas-stichion
Μέσα από τα επίσημα στοιχεία γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι επιδόσεις του Ρεθύμνου απέχουν κατά πολύ από κάθε αντίστοιχο λιμάνι της Κρήτης. Ενώ παράλληλα, από το 2012 μέχρι σήμερα ο αριθμός αφίξεων επισκεπτών κρουαζιέρας έχει σταδιακά περιοριστεί.

Παρά τις θριαμβολογίες και τις πομπώδεις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαρινάκη για το «Πρόσω ολοταχώς» στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, το Ρέθυμνο εξακολουθεί να υπολείπεται σε ένα από τους πλέον δυναμικούς και ανερχόμενους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Δυστυχώς για κάποιους απέναντι σε κάθε επικοινωνιακή τακτική η πραγματικότητα παραμένει αφοπλιστική. Το Ρέθυμνο οφείλει να αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης και ενίσχυσης του κλάδου της κρουαζιέρας. Η σταδιακή άρση των εμποδίων, οι υποδομές και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις αποτελούν τις βασικές μας προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στην πορεία ενίσχυσης του Ρεθύμνου στο χάρτη της κρουαζιέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση