HomeΚΡΗΤΗΡέθυμνο: Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της οδού Αποστολάκη

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της οδού Αποστολάκη

Ο συνολικός Προϋπολογισμός είναι ύψους 620.000,00€

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετική εξέλιξη για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Αποστολάκη, αποτελεί η ένταξη του 2ου τμήματος του έργου, για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στον άξονα 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019». Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΟΔΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – ΤΜΗΜΑ 2» είναι ύψους 620.000,00€ εκ των οποίων το ποσό των 366.575,00€ χρηματοδοτείται από το Πράσινο ταμείο και τα υπόλοιπα 253.425,00€ θα διατεθούν από πόρους του Δήμου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, υποστηρίζοντας το όραμά του για βιώσιμη ανάπτυξη και βιώσιμη κινητικότητα, εκπονεί μελέτες και υλοποιεί έργα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής δημιουργίας ενός δικτύου κίνησης πεζών, με ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση των εμποδιζόμενων ατόμων, και, ενός δικτύου κοινόχρηστων χώρων.

Ειδικά το έργο ανάπλασης του δεύτερου τμήματος της οδού Αποστολάκη αποτελεί τη συνέχεια των ολοκληρωμένων αναπλάσεων 1. «Ανάπλαση-διαμόρφωση παρόδιων χώρων κατά μήκος της Οδού Αποστολάκη του Δήμου Ρεθύμνης – Τμήμα 1» και 2. «Παρεμβάσεις πρασίνου και ανάπλαση πάρκου επί της οδού Αποστολάκη στον Κουμπέ».

Η μελέτη του ενταγμένου έργου ανάπλασης και αναβάθμισης παρόδιων χώρων της οδού Αποστολάκη (τμήμα 2) είναι σύμφωνη με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Με τη συγκεκριμένη ανάπλαση λοιπόν, δημιουργείται δίκτυο κίνησης πεζών, μήκους 765 μέτρων περίπου, διαμορφώνονται εκατέρωθεν πεζοδρόμια με φύτευση, οδεύσεις τυφλών και, στη νότια πλευρά, θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης. Στην ανατολική πλευρά της περιοχής παρέμβασης, προβλέπεται να διαμορφωθεί χώρος αναψυχής – πλατεία θέασης στην ίδια στάθμη με το πεζοδρόμιο, προκειμένου να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η προσβασιμότητα και η επισκεψιμότητα. Τέλος, η ανάπλαση περιλαμβάνει οδοφωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.
Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου θα αντικατασταθούν τα δίκτυα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που χρήζουν αντικατάστασης, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΡ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσουν οι κατά Νόμο διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και ανάδειξης αναδόχου εργολάβου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση