HomeΕΚΛΟΓΕΣΓ.Αλεξάκης: Η αγωνία των Κρητικών για τον ΒΟΑΚ και τα μεγάλα έργα

Γ.Αλεξάκης: Η αγωνία των Κρητικών για τον ΒΟΑΚ και τα μεγάλα έργα

«Νησιά μικρότερα από την Κρήτη έχουν πολύ καλύτερους δρόμους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μεγάλα έργα υποδομής που η Κρήτη έχει ανάγκη αναφέρθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του TV Creta.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις για τον ΒΟΑΚ, επισήμανε πως το ότι δεν υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, σε αντιπαραβολή με την αγωνία των Κρητικών για αυτό το μεγάλο έργο. «Ο Κρητικός αγωνιά, περιμένει, σκοτώνεται στους δρόμους. Καλούμε και τους τουρίστες να έρθουν στην Κρήτη» – σχολίασε ο κ.Αλεξάκης, επισημαίνοντας ότι από την εμπειρία του και τη συνεργασία του με άλλες περιφέρειες και ως αντιπρόεδρος της Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών (CRPM) έχει διαπιστώσει ότι «νησιά μικρότερα από την Κρήτη, έχουν πολύ καλύτερους δρόμους».

Ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Κρήτη, η Ζωή μας», του Σταύρου Αρναουτάκη, Γιώργος Αλεξάκης, με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος «Γούρνες – Χερσόνησος» και, προς επίρρωση της ανάγκης ορισμού δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων, τόνισε ότι χρειάστηκαν 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί ένα οδικό έργο μήκους 9 χιλιομέτρων. «Η ΜΠΕ του δρόμου Γούρνες – Χερσόνησος εγκρίθηκε το 2009, από το τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο» – υπενθύμισε.

Κρήτη: Ο εταίρος που … όλοι θέλουν

Την ίδια στιγμή, «έξω» πάμε καλά! Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί 31 ευρωπαϊκά, ανταγωνιστικά προγράμματα, περισσότερα από κάθε άλλη στιγμή, περισσότερα κι από κάθε άλλη ελληνική αλλά κι από αρκετές ευρωπαϊκές περιφέρειες. «Αυτό είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας. Φέρνουμε αποτελέσματα, γι’αυτό και ζητούν ως εταίρο σε προγράμματα την Κρήτη» – επισήμανε ο Γ.Αλεξάκης, τονίζοντας ότι έχουμε λόγο τόσο στη συνδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, όσο και στις ωφέλειες που προκύπτουν από αυτές.

Αναφερόμενος στους επιχειρηματίες είπε πως «αν κάποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός κι εξωστρεφής, τότε η Περιφέρεια μπορεί να τον φέρει σε επαφή με επιχειρήσεις σε άλλες περιφέρειες, προκειμένου να διδαχθεί από τις πρακτικές που ακολουθούνται αλλού». Ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Κρήτη, η Ζωή μας», του Σταύρου Αρναουτάκη υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης εστιάζει σε τομείς, όπως η Ενέργεια, το Περιβάλλον, η Γαλάζια Οικονομία, η Κρητική Διατροφή, η Επιχειρηματικότητα, μέσα από τις ευρωπαϊκές στρατηγικές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση