HomeHL-9Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης απαντά στους μαθητές

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης απαντά στους μαθητές

Συνέδριο στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας; Ο χαρισματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT, θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα μπροστά σε ένα πολυπληθές μαθητικό κοινό και όχι μόνο. Ο 37χρονος καθηγητής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του «7ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου» που διοργανώνει σήμερα και αύριο η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ως εισηγητές μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων, καθώς και μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά λύκεια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, περί τους 700 μαθητές με την καθοδήγηση περίπου 120 εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους εργάστηκαν σε ομάδες σε θέματα αιχμής που θέτει η ψηφιακή τεχνολογία. Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι 130 εργασίες που οι ίδιοι οι μαθητές θα παρουσιάσουν στο συνέδριο.

Η ομιλία του κ. Δασκαλάκη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας https://arsakeio.gr και της σελίδας των σχολείων στο Facebook.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση