HomeΕΛΛΑΔΑΤο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνέδριο για τις Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνέδριο για τις Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση οργάνωσε το 10ο Συνέδριο για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στις 12-14 Απριλίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους δύο μεταπτυχιακές φοιτήτριες στη Θεματική Ενότητα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» του προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Η Αναστασία Λιθοξοΐδου, φιλόλογος, και η Αμαλία Νικολάου, πληροφορικός, παρουσίασαν έρευνες που διεξάγουν στο πλαίσιο των σπουδών τους στα Λύκεια όπου διδάσκουν αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Τίτλοι των εργασιών ήταν «Κριτική σκέψη και συλλογικότητα με ΤΠΕ: Έρευνα Δράσης στη διδασκαλία της Ιστορίας της Α’ Γενικού Λυκείου» και «Ημιτελείς εφαρμογές-παιχνίδια, κίνητρο και εργαλείο μάθησης: Έρευνα Δράσης για τον Προγραμματισμό στην Α’ Λυκείου».

Ο Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΚΥ Θανάσης Χατζηλάκος ήταν κύριος ομιλητής του 10ου συνεδρίου (που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε νησί του Αιγαίου) με θέμα: «Είκοσι χρόνια μετά: ίδια ερωτήματα, άλλες απαντήσεις. Πού να εστιάσουμε;».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση