HomeHL-9Φυλάκιση δέκα μηνών στους Γερμανούς στρατιωτικούς για τη σημαία

Φυλάκιση δέκα μηνών στους Γερμανούς στρατιωτικούς για τη σημαία

Όλα όσα ισχυρίστηκαν δεν έπεισαν το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν τους Έλληνες ισχυρίστηκαν οι δύο νεαροί στρατιωτικοί από τη Γερμανία, η πράξη των οποίων να υποστείλουν την ελληνική σημαία στον Σταυρό Ακρωτηρίου και να την αντικαταστήσουν με τη γερμανική, προκάλεσε το κοινό αίσθημα.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό χθες Κυριακή από ομάδα Χανιωτών, οι οποίοι πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι η ελληνική σημαία είχε πεταχτεί στα βράχια.

Οι δράστες της προσβολής των συμβόλων δεν άργησαν να εντοπιστούν και όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για δύο Γερμανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή στη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή του Σταυρού.

Μάλιστα, απέδωσαν την πράξη τους στην ορειβατική συνήθεια να αναρτάται η σημαία της χώρας από την οποία προέρχονται οι ορειβάτες στην κορυφή που «κατέκτησαν».

Οι δύο νεαροί στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Οι ισχυρισμοί τους και πάλι δεν έπεισαν τον δικαστή, ο οποίος του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάζοντας τους για προσβολή δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν αύριο στην πατρίδα τους, όπου λόγω και της ιδιότητάς τους αναμένεται να ελεγχθούν πειθαρχικά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση