HomeHL-9Η αστυνομική επιχείρηση έφερε στο φως χιλιάδες προϊόντα – μαϊμούδες

Η αστυνομική επιχείρηση έφερε στο φως χιλιάδες προϊόντα – μαϊμούδες

Μόνο οι διαφυγόντες δασμοί υπερβαίνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερα από 70.000 προϊόντα, όλα απομιμήσεις γνωστών εταιρειών και οίκων, από είδη ένδυσης και υπόδησης μέχρι τσάντες και άλλα αξεσουάρ είχαν στην κατοχή τους δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη στη διάρκεια καλά συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Ηράκλειο και Χερσόνησο.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, πραγματοποίησαν εφόδους σε αποθήκες και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες σε περιοχές του Ηρακλείου και της Χερσονήσου.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ένας 56χρονος ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη άνδρα, ηλικίας 48 ετών, ο οποίος και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές. Και οι δύο βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της διάθεσης και πώλησης απομιμητικών προϊόντων, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Στις αποθήκες που χρησιμοποιούσαν οι δύο άνδρες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλήθος προϊόντων απομίμησης και πιο συγκεκριμένα 74.283 αντικείμενα που αφορούσαν σε ρούχα, παπούτσια και διάφορα αξεσουάρ.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 153.255 ευρώ ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, κοντέινερ και πλήθος εγγράφων.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών σε βάρος των εταιρειών προϊόντα – μαϊμού των οποίων θα διοχέτευαν στην αγορά οι δύο εμπλεκόμενοι, υπερβαίνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ενώ την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση