HomeHL-SportsΟ θάνατός σου, η ζωή μου στις τελευταίες αγωνιστικές

Ο θάνατός σου, η ζωή μου στις τελευταίες αγωνιστικές

Ποιοι φλερτάρουν με υποβιβασμό τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όλα τα σενάρια παραμονής για Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε 2-1 από τον Πανιώνιο και αποχαιρέτησε και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα ενώ ο Ατρόμητος κλείδωσε την τέταρτη θέση.

Η ομάδα της Βοιωτίας δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες και έμεινε στους 21 βαθμούς και την προτελευταία θέση.

 Μετά από αυτό το αποτέλεσμα αποχαιρέτησε και μαθηματικά την πρώτη κατηγορία μετά από οκτώ σεζόν καθώς συμμετείχε σε αυτή διαδοχικά από τη σεζόν 2011/12 ενώ τη μεγάλη κατηγορία έχει ήδη αποχαιρετήσει και ο Απόλλων Σμύρνης.

Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής στην κατηγορία καθώς ΠΑΣ και Αστέρας έμειναν στο 0-0 και πλέον έχουν μπλέξει με την ομάδα του Πετράκη να είναι πλέον στην επικίνδυνη ζώνη.

Εκτός αυτών, τα πράγματα είναι ζόρικα και για την Ξάνθη μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και χρειάζεται μία νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Κερδισμένος ήταν σαφώς ο Ατρόμητος που μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Άρη «κλείδωσε» την τέταρτη θέση.

Τέλος, και μαθηματικά σώθηκε ο Παναιτωλικός, η Λαμία και ο Πανιώνιος ενώ Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ θα παλέψουν μέχρι τέλους για το τελευταίο εισιτήριο της παραμονής.

Αναλυτικά τα σενάρια:

-Η Ξάνθη για να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται μία νίκη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, είτε κόντρα στον αδιάφορο Απόλλωνα Σμύρνης την 29η αγωνιστική, ο οποίος έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία είτε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης», που επίσης είναι αδιάφορος αφού έχει κλειδώσει την πέμπτη θέση.

-Ο Αστέρας Τρίπολης είναι αυτή τη στιγμή στους 29 βαθμούς. Για να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται μία νίκη παραπάνω από τον ΟΦΗ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στην Κρήτη. Σε αυτό το παιχνίδι του κάνει και η ισοπαλία που θα τον φέρει στους 30 βαθμούς. Εάν χάσει θα πρέπει να πάει για τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον αδιάφορο Πανιώνιο που έχει κλειδώσει την παραμονή του στην κατηγορία.

-Ο ΟΦΗ έχει 28 βαθμούς. Η ομάδα της Κρήτης πήρε σπουδαίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ και πλέον έχει την τύχη στα χέρια της καθώς την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Αστέρα στα Χανιά και με νίκη τον βάζει από κάτω του. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο στο Περιστέρι.

-Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτή τη στιγμή έχει 27 βαθμούς και είναι 14ος. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη και αν χάσει θέλει το ματς του ΟΦΗ με τον Αστέρα να μην έχει νικητή.

Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε την τελευταία αγωνιστική θα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ, στους Ζωσιμάδες και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος μπορεί εκείνη την αγωνιστική να είναι αδιάφορος εάν έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό στην Τούμπα, στην 29η αγωνιστική.

Αν η ομάδα του Πετράκη κερδίσει στη Νέα Σμύρνη τότε θέλει νίκη είτε του ΟΦΗ είτε του Αστέρα γιατί θα βάλει από κάτω της τον ηττημένο της αναμέτρησης.

29η Αγωνιστική: 

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης

30η Αγωνιστική: 

Άρης – Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
Ατρόμητος – ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

Η Βαθμολογία αυτή τη στιγμή:

Διαφήμιση
Διαφήμιση