HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3

Παλικαρίσια ανατροπή... ελπίδας για τον ΟΦΗ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε ο ΟΦΗ, πετυχαίνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού. «Σκιά» του εαυτού τους οι Πράσινοι, σκόραραν με τον Μακέντα, ο οποίος πέτυχε και αυτογκόλ! Σάσι και Γιακουμάκης πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα των μαχητικών Κρητικών στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Ο ΟΦΗ βρήκε την …κατάλληλη στιγμή για να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή! Αν και η ομάδα του Ηρακλείου βρέθηκε πίσω στο σκορ με …αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο «τρίποντο» στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον απογοητευτικό και «άχρωμο» Παναθηναϊκό.

 Σπουδαία εμφάνιση από τον Σάσι που μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή, πολλά τρεξίματα από το Νέιρα ουδείς ξεχώρισε από τους κάκιστους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν το χειρότερο τους εφετινό παιχνίδι.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε σχηματισμό 1-3-4-3 για τους Πράσινους με τον Διούδη κάτω από τα γκολποστ και τους Οικονόμου (αριστερά), Κολοβέτσιο (κέντρο) και Παντελάκη (δεξιά) στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά), Δώνης (αμ. χαφ), Στάικος (αμ. χαφ) και Αποστολάκης (δεξιά), ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Άλτμαν (αριστερά), Μακέντα (κορυφή) και Μουνιέ (δεξιά).

Για την ομάδα του ΟΦΗ, ο Χάιμε Βέρα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 και τον Σωτηρίου στη θέση του τερματοφύλακα.

 Στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Κοροβέσης, Ποτουρίδης, Μπράουν και Γιαννούλης, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Νέιρα και Νάστος. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σασί και λίγο πίσω του οι Κουτσιανικούλης, Βαζ και Σόουζα.

Η λύση από την …άσπρη βούλα! 
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στον Παναθηναϊκό, καθώς οι Πράσινοι απείλησαν τον ΟΦΗ στο 6ο λεπτό. Ο Δώνης πήρε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Κρητικών και έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Σωτηρίου ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
 Στο 19ο λεπτό, η ομάδα του Ηρακλείου έκανε αισθητή την παρουσία της με τον Κουτσιανικούλη να σουτάρει έξω από την περιοχή των Πράσινων, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ήταν αρκετά άστοχος, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χατζηθεοδωρίδης έφερε τη μπάλα στο δεξί και έκανε την προσπάθεια, ωστυόσο δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 27ο λεπτό, ο Άλτμαν τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Δώνης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Κάτσε να παίρνει τη θέση του Ισραηλινού επιθετικού.

 Ο αργός ρυθμός παρέμεινε και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους και στο 41ο λεπτό, ο Ποτουρίδης τράβηξε από τη φανέλα τον Μακέντα στη μεγάλη περιοχή, ανέτρεψε τον Ιταλό επιθετικό και ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Σωτηρίου.

Ανατροπή …παραμονής! 

Οι Κρητικοί πήραν περισσότερα ρίσκα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46′ απείλησαν τους Πράσινους με σουτ του Σόουζα, ενώ στο 50ο λεπτό ο Βαζ ήταν άστοχος στην προσπάθεια που έκανε έξω από την περιοχή.

 Η ομάδα του Ηρακλείου επέμεινε στο επιθετικό της παιχνίδι και στο 57′ έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από σέντρα του Μπράουν, ο Σασί πήρε την κεφαλιά η μπάλα κόντραρε στον Μακέντα και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, ενώ η αντίδραση των Πράσινων ήταν ένα δυνατό σουτ του Στάικου στο 60ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ απέκτησε ψυχολογία μετά το γκολ της ισοφάρισης, πίστεψε στο αποτέλεσμα και συνέχισε την προσπάθεια του. Μετά από σέντρα του Μπράουν στο 68′, ο Σάσι βγήκε μόνος του απέναντι στον Διούδη, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού σε μια απίστευτη ευκαιρία για τους Κρητικούς.

 Όμως τρία λεπτά αργότερα, ο Τυνήσιος επιθετικός πήρε το …αίμα του πίσω. Ο Σόουζα έκανε την προσπάθεια από αριστερά και εκμεταλλεύτηκε κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Διούδης έδιωξε και ο Σάσι πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού!

Οι Πράσινοι βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως σε μια αντεπίθεση οι Κρητικοί «χτύπησαν» για τρίτη φορά! Στο 88ο λεπτό ο Γιακουμάκης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και με σουτ έκανε το 3-1 για τον ΟΦΗ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, αφού ο Νέιρα αποβλήθηκε στο 90ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο στο φινάλε οι Κρητικοί πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Σκόρερ: 42′ Μακέντα – 57′ Μακέντα (αυτογκόλ), 71′ Σάσι, 88′ Γιακουμάκης
Κίτρινες κάρτες: 82′ Παντελάκης, 86′ Οικονόμου- 35′ Νέιρα, 41′ Ποτουρίδης
Κόκκινη κάρτα: 90′ Νέιρα

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί Διαιτητές: Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): 
Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Στάικος, Άλτμαν (27′ Κάτσε), Δώνης, Μακέντα, Μουνιέ (68′ Αρμενάκας), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (61′ Καμπετσής), Παντελάκης

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): 
Σωτηρίου, Νάστος, Κουτσιανικούλης (46′ Ντίνας), Σασί (78′ Γιακουμάκης), Γιαννούλης, Βαζ (87′ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Σόουζα, Ποτουρίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση