HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτο Παλαιόκαστρο ο Μενέλαος Μποκέας

Στο Παλαιόκαστρο ο Μενέλαος Μποκέας

Συζήτησε με κατοίκους της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Παλιόκαστρο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συζητώντας με φορείς και κατοίκους για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. Μαζί του βρέθηκαν στο Παλαιόκαστρο και υποψήφιοι του συνδυασμού «Το Μαλεβίζι Μπορεί».

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Παλαιόκαστρο. 300 κάτοικοι μόλις 15 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο ζητούν να ζουν ανθρώπινα. Στο  πιο ιστορικό μέρος  του παραλιακού μετώπου του Μαλεβιζίου ακόμη παλεύουν με την εγκατάλειψη. Δεν υπάρχει η ελάχιστη μέριμνα για προσβασιμότητα, ασφάλεια, υγιεινή. Τραγική ειρωνεία: ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής και ο αρχαιολογικός χώρος του κάστρου.

Στο Παλαιόκαστρο δε μιλήσαμε για το Μαλεβίζι του 2030, αλλά για τα αυτονόητα που έχουν καταστεί ζητούμενα.

Ένας οικισμός στο έλεος του Θεού. Με  την πρώτη βροχή οι κάτοικοι δε μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Αποχετευτικό ανύπαρκτο. Παραλία παραμελημένη. Συγκοινωνία απούσα. Οι γονείς των μαθητών δίνουν ένα καθημερινό αγώνα για να φτάσουν τα παιδιά τους στα σχολεία σε Τύλισο και Γάζι. Φυσικό κάλλος αναξιοποίητο. Το εμβληματικό κάστρο, αγέρωχο, περιμένει να αναδειχθεί.

Δυστυχώς, το μεγάλο ζητούμενο στο Παλαιόκαστρο είναι η κανονική ζωή. Γιατί το Μαλεβίζι δεν είναι μόνο το αστικό κέντρο, είναι οι οικισμοί και οι γειτονιές του. Και το Παλαιόκαστρο πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη του  αξιοπρέπεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση