HomeHL-9Παρουσία των Ρώσων κοσμοναυτών τα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν

Παρουσία των Ρώσων κοσμοναυτών τα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν

Ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία των ρώσων κοσμοναυτών Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, και με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Θεόδωρο Γιουρτσίχιν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν, στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο, από τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

parko-gagarin-egkainia9

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στο πάρκο Γκαγκάριν προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή και να δει από κοντά τους κοσμοναύτες.

parko-gagarin13

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Ακολούθησαν ο χαιρετισμός του Δημάρχου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γκαγκάριν σε αυτό τον χώρο, τον Σεπτέμβριο του 2016, ήταν η απαρχή για να φτάσουμε στο σημερινό γεγονός των εγκαινίων του Πάρκου που αφιερώνεται στον σπουδαίο κοσμοναύτη.

Διευρύνοντας εφεξής εκείνη την  κίνηση εξωστρέφειας του Δήμου μας, το Πάρκο “Γιούρι Γκαγκάριν” θα αποτελέσει ένα σταθερό σημείο τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τους χιλιάδες Ρώσους επισκέπτες που επιλέγουν τον τόπο μας για τις διακοπές τους.

Είναι άλλωστε γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, μέσω των τομέων του Πολιτισμού και του Τουρισμού, η προσέγγιση Ελλάδος και Ρωσίας είναι ολοένα και πιο γόνιμη.

Στην σημερινή τελετή, μας τιμά, συνάμα, η παρουσία των εν ενεργεία Ρώσων κοσμοναυτών, οι οποίοι, σε μια συμβολική κίνηση, θα φυτέψουν στον χώρο αυτό μιαν ελιά.

Θέλω να απευθύνω ένα θερμό ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των εργασιών στον χώρο αυτό. Επίσης ευχαριστώ και τον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, τον τουριστικό οργανισμό ΤΕΖ ΤOUR Hellas».

parko-gagarin-egkainia6

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον Δήμο Ηρακλείου και την TEZ TOU Hellas για την πρωτοβουλία,  αναφέρθηκε στην σημασία της ύπαρξης του πάρκου «Γιουριν Γκαγκάριν» ως συμβόλου ειρήνης,  διεθνούς συνεργασίας και συνύπαρξης των δύο λαών.

Η Περιφέρεια. όπως είπε ο κ Αρναουτάκης επικροτεί και ενισχύει κάθε πρωτοβουλία και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει την Κρήτη και την χώρα μας γενικότερα στο εξωτερικό.

“Ειναι  ένα πάρκο Ειρήνης και διεθνούς συνεργασίας και σύμβολο συνύπαρξης των λαών,του Πολιτιςμου,του Τουρισμου,

Το πάρκο “ Γιουριν Γκαγκάριν” το πάρκο των κοσμοναυτων, θα προβάλλει το Ηράκλειο και την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικο.” τονιςε μεταξύ άλλων ο κ Αρναουτακης.

egkenia-gkagkarin-f5

Η κ. Κουντουρά εξήρε κι εκείνη με την σειρά της ιδέα για την δημιουργία προτομής και Πάρκου «Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο και συμπλήρωσε ότι η προβολή  της Ελλάδος και της Κρήτης στο εξωτερικό, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας είναι πολύ σημαντική. Για αυτό και το Υπουργείο Εξωτερικών την στήριξε από την πρώτη  στιγμή.

Εκ μέρους των κοσμοναυτών μίλησε στα ελληνικά ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου ως οικοδεσπότη και εξέφρασε την χαρά του και την ονοματοθεσία του πάρκου «Γκαγκάριν».

egkenia-gkagkarin-f4

Στην εκδήλωση παρερεύθησαν επίσης οι βουλευτές Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σπύρος Δανέλλης, μέλη της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών οργανώσεων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μάλιστα όταν ολοκληρώθηκε το τελετουργικό, οι κοσμοναύτες παρέμειναν στον χώρο προκειμένου να φωτογραφηθούν με τους θαυμαστές τους και να μοιράσουν αυτόγραφα.

parko-gagarin9

parko-gagarin-egkainia7

parko-gagarin-egkainia8

parko-gagarin-egkainia5

Μετά την τελετή των εγκαινίων, η υπουργός Τουρισμού και ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν φύτεψαν στον χώρο του πάρκου, μια ελιά, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό την εδραίωση της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία.

parko-gagarin11

parko-gagarin12

Διαφήμιση
Διαφήμιση