HomeHL-SportsΕργοτέλης Ηρακλής 1-1

Εργοτέλης Ηρακλής 1-1

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 80’, ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 84’ και πήρε πολύτιμη ισοπαλία στο Ηράκλειο 1-1, αλλά δεν βολεύει κανέναν τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ουδείς έφυγε ευχαριστημένος από το Παγκρήτιο το απόγευμα του Σαββάτου, παρότι δεν έχασε και κανένας. Ωστόσο, το 1-1 ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Ηρακλή, που «γράφτηκε» σε ένα τετράλεπτο φωτιά (80’-84’), δεν άφησε κάποια ομάδα ικανοποιημένη, καθώς απομακρύνθηκαν από τους στόχους τους, έπειτα από 27 αγωνιστικές στη FootballLeague.

Ο Εργοτέλης ήθελε τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά… ανόδου, όμως αυτή η ισοπαλία τον άφησε 5 πόντους πίσω από τον δεύτερο Πλατανιά και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Ο Ηρακλής από τη μεριά του, γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς ισοφάρισε, όμως είναι 11ος με 36 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ του Ρόβα στο 28’, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ίδιος στο 16’ είχε και δοκάρι.

Καλύτερος ο «ΗΡΑ», αλλά…
Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν από την αρχή τις επιθετικές διαθέσεις τους. Ωστόσο, ενώ κυριάρχησαν στο α’ ημίχρονο δεν κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε με τον Ρόβα στο 16’, όταν έκανε το σουτ, ο Καλογεράκης απέκρουσε με δυσκολία, η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι και έφυγε εκτός εστίας.

Ο Εργοτέλης έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 23’, αλλά το σουτ του Τσέλιου απέκρουσε ο Κάχριμαν. Πέντε λεπτά αργότερα ο «Γηραιός» απείλησε δύο φορές. Αρχικά ήταν το σουτ του Ντούνη που κατέληξε άουτ στο 28’ και λίγα δευτερόλεπτα μετά ακυρώθηκε γκολ του Ρόβα ως οφσάιντ. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Κλέιτον στο 30’ έπιασε ένα καλό σουτ, που βρήκε και πάλι τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε ετοιμότητα.

Άλλαξε το σκηνικό
Το δεύτερο ημίχρονο «ανήκει» περισσότερο στον Εργοτέλη, ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του και θέλησε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Αυτό συνέβη, όμως, αφού πέρασε το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και μέχρι να κάνει την πρώτη αλλαγή ο Παπαβασιλείου. Μέχρι το 58’, που μπήκε ο Μπουτσάκης, ο Ηρακλής είχε απειλήσει τρεις φορές με τους Περόνε, Ρόβα και Κλέιτον.

Οι γηπεδούχοι με «αιχμή του δόρατος» τον Έφορντ άρχισαν να βρίσκουν χώρους και να πλησιάζουν στο γκολ, αλλά αφενός στο 59’ αστόχησε και αφετέρου στο 74’ ο Κάχριμαν τον «σταμάτησε». Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός και από τις δύο ομάδες. Τελικά στο 80’ ο Μαζουλουξής με ένα δυνατό σουτ «νίκησε» και τον γκολκίπερ του Ηρακλή και έκανε το 1-0 για τον Εργοτέλη.

Ωστόσο, ο Ηρακλής δεν το έβαλε κάτω και απάντησε σχεδόν αμέσως, καθώς ο Κλέιτον ισοφάρισε σε 1-1 στο 84ο λεπτό. Το τέμπο του ματς παρέμεινε υψηλό μέχρι το φινάλε, αν και άρχισαν άπαντες να γίνονται προσεκτικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αφού ουδείς ήθελε να αποχωρήσει με ήττα από το γήπεδο.

Κίτρινες: 14’ Καθάριος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπαχανακ, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μπουρσέλης (65’ Ροβίθης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (89’ Κουατένγκ), Έφορντ, Μανουσάκης (58’ Μπουτσάκης).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Καχριμάν, Μουνιόθ, Βιτλης, Κουτρομάνος, Παναγιωτούδης, Κλέιτον, Καθάριος (79’ Κωστούλας), Στάμου, Περόνε, Ντούνης (89’ Τσίπρας), Ρόβας (76’ Νιαμπούγιου).

Διαφήμιση
Διαφήμιση