HomeΚΡΗΤΗΑντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Αύριο με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

70 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και ο συνδυασμός «Ξαστεριά, Ανατροπή στην Κρήτη» διοργανώνει αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά, αύριο Κυριακή.

Αναλυτικά το κάλεσμα του συνδυασμού:

Καλούμε τον Κρητικό λαό να αντισταθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ συμμετέχοντας δυναμικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά την Κυριακή 14/3

Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Ένα πολεμικό συνασπισμό προκάλυψη του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού, έτοιμο να βουλιάξει στο χάος τις χώρες που θα σταθούν εμπόδιο στους σχεδιασμούς του για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεών του.

Τα τελευταία 30 χρόνια οι λαοί που βρεθήκαν απέναντι του, βίωσαν την φρίκη του πολέμου, οι ζωές και οι χώρες τους διαλυθήκαν και οδηγηθήκαν στην εξαθλίωση και την προσφυγιά (Γιουγκοσλαβία –Σερβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη Συρία)!

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά τον ρολό του ΝΑΤΟ στην Κυπριακή τραγωδία και την «ανεκτική» στάση του στην επί δεκαετίες επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Η αυξανομένη παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια, και στη Μεσόγειο επέφερε το διαμελισμό της Ουκρανίας, τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, την συμμαχία του Ισραήλ με την Αίγυπτο, την «Συμφωνία των Πρεσπών». Όλα αυτά δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ είναι εδώ και σχεδιάζει πολέμους στις πόλεις μας!

Ειδικά όσον αφορά την Κρήτη, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ συμφώνησε στη μετατροπή της Σούδας και της Ανατολικής Κρήτης σε στρατιωτικές περιοχές νευραλγικής εμβέλειας στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες, ετοιμάζεται να κατασκευασθεί στα όρια της βάσης της Σούδας νέα πτέρυγα, που θα περιλαμβάνει ένα τεράστιο κτίριο terminal, και χώρο μόνιμης στάθμευσης μαχητικών αεροπλάνων των ΗΠΑ, μετατρέποντας τη Βάση σε κέντρο στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα θα κατασκευασθεί στην Ανατολική Κρήτη από το Ισραήλ σε συνεργασία με την Ελλάδα, όπως συμφωνήθηκε σε πρόσφατη σύνοδο στην Ιερουσαλήμ του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών με τους Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου, του ραντάρ Long Horizon, με σκοπό την παρακολούθηση όλων όσων συμβαίνουν στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσόγειου.

Η στρατιωτική «αναβάθμιση» της ΣΟΥΔΑΣ σε συνδυασμό με την κατασκευή του ραντάρ στην Ανατολική Κρήτη φέρνουν περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε την Κρήτη κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα!.

Την ίδια στιγμή η συμπεριφορά της διοίκησης «Αρναουτάκη» στην περιφέρεια Κρήτης είναι σκανδαλώδης και επικίνδυνη για το Κρητικό λαό!. Γνώριζε τα νατοϊκά σχέδια για την «αναβάθμιση» της ΣΟΥΔΑΣ αλλά δεν αντέδρασε και επίσης δεν αντέδρασε για την κατασκευή του ραντάρ. Είναι επομένως συνυπεύθυνη για την μετατροπή της Κρήτης σε πολεμική ζώνη υψηλού κινδύνου!.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Κρήτης, όλες τις συλλογικότητες και τα κινήματα στο νησί σε παλλαϊκό αντιπολεμικό αγώνα:

  • για την ανατροπή των αμερικανονατοϊκών σχεδίων και της Κυβέρνησης και την ανάδειξη της Κρήτης σε ζώνη ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
  • για την ανατροπή των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο νησί και την μετατροπή του σε περιοχή ευημερίας και αξιοπρεπούς ζωής των κατοίκων του.

Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση