HomeHL-9Κλιμάκιο μηχανικών του στρατού σε Σητεία και Ιεράπετρα

Κλιμάκιο μηχανικών του στρατού σε Σητεία και Ιεράπετρα

Αυτοψία Αποστολάκη στις πληγείσες περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις μεγάλες καταστροφές που εκδηλώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Κρήτη και ιδιαίτερα στη Σητεία και την Ιεράπετρα αλλά και για το εύρος των ζημιών , ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη , τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψής που πραγματοποίησε ο Υπουργός ,χθες Παρασκευή 12 Απριλίου στη Σητεία.

Ο κ. Αποστολάκης μετέβη μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, στον ποταμό «Παντέλη» ο οποίος υπερχείλισε πριν από λίγες ημέρες και δημιούργησε πλημμυρικό φαινόμενο.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επεσήμανε ότι ,θα μεταβεί κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα συνεργαστεί με το Δήμο.

«Θα προσπαθήσουμε, τουλάχιστον στα σημεία που είναι σοβαρά και έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα, να γίνουν προμελέτες και να δοθεί μια κατεύθυνση για το πώς προτείνουμε εμείς να γίνουν οι αποκαταστάσεις. Αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα και από εκεί και μετά συνεργαζόμαστε με το Δήμο, με την Περιφέρεια και σε όποιο σημείο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το πράξουμε» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

Τόνισε παράλληλα, ότι, αυτό που φάνηκε από αυτές τις καταστροφές, τις αντιδράσεις και τις δράσεις, είναι ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και όταν ανταποκρίνονται γρήγορα και συντονισμένα, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. «Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτό, αλλά είναι ένα μάθημα ότι όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές καταστάσεις.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου επεσήμανε: «Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για το μέγεθος της καταστροφής, κάτι το οποίο διαπίστωσε και ο ίδιος. Ο κ. Αποστολάκης, δεσμεύτηκε ότι ,τις επόμενες ημέρες, θα στείλει κλιμάκιο εξειδικευμένων μηχανικών που σε συνεργασία με τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, θα βάλουν τις προτεραιότητες και θα μελετήσουν τα πιο επικίνδυνα σημεία, τόσο στα ρέματα όσο και στο οδικό δίκτυο όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένα.»

Νωρίτερα, χθες το πρωί, η κα. Πετράκη, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας όπου έγινε ο μέχρι τώρα απολογισμός και συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστεί η αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως τόνισε, παραμένει η δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης, ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο Σητείας και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, του αρδευτικού δικτύου και θα προωθήσει τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος «Παντέλη» ,όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σητεία τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση