HomeΕΛΛΑΔΑΑρχίζει η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 8»

Αρχίζει η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 8»

Στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχίζει το Σάββατο η κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 8» στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, ενώ έχουν προσκληθεί παρατηρητές από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο, το Μπαχρέιν, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σερβία, το Σουδάν και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με: μία φρεγάτα (με οργανικό Ε/Π), ένα αρματαγωγό, ένα υποβρύχιο, ένα ναρκοθηρευτικό, οκτώ αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), ένα ελικόπτερο CHINOOK, τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-64, διμοιρία Πεζοναυτών, προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων.

Οι κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με: ένα πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων.

Οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με: ένα ελικοπτεροφόρο, μία φρεγάτα, δύο πυραυλακάτους, ένα υποβρύχιο, οκτώ αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ, προσωπικό ειδικών δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Η «Μέδουσα 8» θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση