HomeΚΡΗΤΗΣε διαβούλευση το στρατηγικό σχέδιο ανθεκτικότητα του δήμου Ηρακλείου

Σε διαβούλευση το στρατηγικό σχέδιο ανθεκτικότητα του δήμου Ηρακλείου

Δείτε τι αναφέρεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα το στρατηγικό σχέδιο ανθεκτικότητας του δήμου Ηρακλείου.

Το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, είναι να καταστεί: «Δήμος Έξυπνος, Ανθεκτικός, με ισχυρή Τουριστική και Πολιτιστική Ταυτότητα». Ειδικότερα:

– Έξυπνος Δήμος, τόπος καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης, ενεργειακά αποδοτικός, με ισχυρή προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη αστική κινητικότητα.

– Ανθεκτικός Δήμος, τόπος με αποτελεσματικές υποδομές και δομημένη κοινωνική πολιτική, με οργανωμένες δομές πολιτικής προστασίας, συμμετοχικά δίκτυα αλληλεγγύης και προστασία της απασχόλησης και της ασφάλειας των πολιτών.

– Δήμος με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική Ταυτότητα, Δήμος πόλη φάρο πολιτισμού, με ισχυρή δημιουργική βιομηχανία, ελκυστικές τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα με ισχυρή συνεισφορά στην τοπική οικονομία.

Από αυτές τις αστικές ταυτότητες, έχει ήδη καταρτιστεί και παρακολουθείται η υλοποίηση του επιμέρους στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», ενώ εκπονήθηκε το στρατηγικό σχέδιο τουριστικού marketing και αναπτύσσεται ήδη ένας από τους άξονές του, η τοπική γαστρονομία ως τουριστικός προορισμός.

Για τον τρίτο άξονα, την Ανθεκτική Πόλη, έχουν εκπονηθεί επιμέρους πολιτικές και έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων. Όμως απαιτείται να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, που θα συνδέει όλες τις επιμέρους πολιτικές στην πολιτική προστασία, την κοινωνική πολιτική και την δια βίου μάθηση. Επίσης πρέπει να υιοθετηθούν αντικειμενικοί δείκτες αξιολόγησης με βάσει διεθνή στάνταρ, με τους οποίους θα παρακολουθείται η πορεία υλοποίησης των δράσεων.

Η Στρατηγική Ανθεκτικότητας του Ηρακλείου θα περιλαμβάνει μια σειρά διακριτών αλλά και αλληλένδετων δράσεων με σαφές όραμα για την αντιμετώπιση των αιφνίδιων κρίσεων και χρόνιων πιέσεων που αντιμετωπίζει ή ενδέχεται να αντιμετωπίσει η πόλη μας. Η εν λόγω Στρατηγική συνδέει νέες δράσεις ανθεκτικότητας με υφιστάμενα προγράμματα και δράσεις του Δήμου Ηρακλείου.

Το προς διαβούλευση κείμενο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως και την Παρασκευή 19/04/2019. Το πλήρες τεύχος  καθώς και συνοπτική παρουσίαση αυτού, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr) και μπορούν επ’ αυτού να υποβάλλονται παρατηρήσεις και προτάσεις από πολίτες, συλλογικότητες, ιδρύματα, καθώς και τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Οι προτάσεις και παρατηρήσεις που θα προκύψουν από τη διαβούλευση, θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο που θα προκύψει, κατόπιν αξιολόγησής τους από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Δήμου για τη Στρατηγική της Ανθεκτικότητας.

Οι προτάσεις και παρατηρήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, [email protected]  (υπόψη κου Γιάννη Σταυρακάκη).

Δείτε εδώ και εδώ την παρουσίαση και το σχέδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση