HomeΚΡΗΤΗΜαθητές «γνώρισαν» την Περιφέρεια Κρήτης

Μαθητές «γνώρισαν» την Περιφέρεια Κρήτης

Ο Γ. Αλεξάκης ξενάγησε το 15μελές συμβούλιο και τη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το οργανόγραμμα λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης και ευρύτερα το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν οι μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο  Ηρακλείου. Το 15μελές συμβούλιο του σχολείου, συνοδευόμενο από τη διευθύντρια, Ροδούλα Σπετσωτάκη, επισκέφθηκε το κτίριο της Περιφέρειας, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, προκειμένου να δει από κοντά πως λειτουργεί το κορυφαίο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

5

Τους μαθητές και τη διευθύντρια του σχολείου υποδέχτηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση και την ενημέρωση για τις λειτουργίες, τις αρμοδιότητες και τα πεδία δράσης της Περιφέρειας Κρήτης. Οι μαθητές με ενδιαφέρον παρακολούθησαν το Γ. Αλεξάκη, ενώ έθεσαν και τις ερωτήσεις τους.

1-1

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα ανοιχτή και στους νέους που επιθυμούν να γνωρίσουν τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης – ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της συμμετοχικότητας, που συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΠΕ και την Περιφέρεια Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση