HomeΚΡΗΤΗΚαθυστερούν τα υδατοδρόμια

Καθυστερούν τα υδατοδρόμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες, γύρω από το πότε ακριβώς θα αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια, που έχουν μεν χωροθετηθεί, αλλά παραμένουν ανενεργά, αφού για δεύτερη χρονιά, φέτος, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες το ζήτημα της ενεργοποίησης ενός δικτύου υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, τα οποία περιμένουν στα συρτάρια την ελληνική γραφειοκρατία για να προχωρήσουν…

Σύμφωνα με την anatolh.com, που επικοινώνησε χθες με τον κ. Νικόλα Χαραλάμπους, Πρόεδρο της «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» – της μίας εκ των δύο εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν, εξασφαλίζοντας την αδειοδότηση και κατασκευάζοντας την απαραίτητη υποδομή για την λειτουργία του Υδατοδρομίου Αγίου Νικολάου. Μας δήλωσε ότι η εταιρεία περιμένει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου να δημοσιεύσει την προκήρυξη, ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους. Αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Στην υπόλοιπη Κρήτη, οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι έχουν προχωρήσει, καταθέτοντας στο υπουργείο φακέλους για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων τους, είπε ο κ. Χαραλάμπους και συμπλήρωσε: «Εάν ο Άγιος Νικόλαος καταφέρει να καταθέσει το φάκελό του τον επόμενο μήνα, η διαδικασία θα προωθηθεί αναλόγως». Σημείωσε μάλιστα ότι το κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού δεν χρειάζεται να σταλεί προς έγκριση στο υπουργείο, μιας και οι προδιαγραφές έχουν ήδη προσδιοριστεί και εγκριθεί σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν λάβει το πράσινο φως από το υπουργείο και συγκεκριμένα για τα υδατοδρόμια Σκύρου, Αλοννήσου και Αμφιλοχίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση