HomeΕΚΛΟΓΕΣΜε την επιτροπή κατοίκων της παλιάς Πόλης συναντήθηκε η Ε. Σχοιναράκη

Με την επιτροπή κατοίκων της παλιάς Πόλης συναντήθηκε η Ε. Σχοιναράκη

Στο επίκεντρο το κυκλοφοριακό που ταλανίζει την τοπική καθημερινότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», συναντήθηκε με την επιτροπή κατοίκων της Παλαιάς Πόλης του Ηρακλείου και πραγματοποίησε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους για το κυκλοφοριακό που ταλανίζει ως πρόβλημα την τοπική καθημερινότητα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη αναφέρθηκε στο ότι το Ηράκλειο πρέπει να γίνει βιώσιμο, προσιτό, ανθρώπινο για τους δημότες του και σημείωσε πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προσπάθησε αλλά δεν έκανε όσα έπρεπε για την πόλη. Τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται. Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να βρει απλές λύσεις που θα δώσουν ανάσα στην πόλη και στους κατοίκους της.

sxoinarakh3

Στη συνέχεια, η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, τόνισε στα μέλη της επιτροπής κατοίκων της Παλαιάς Πόλης πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους και πρότεινε τη θεσμική τους αναβάθμιση σε Κοινότητα του Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου, μέσω του Κλεισθένη, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης.

Αναλυτικότερα, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη παρουσίασε τις προτάσεις της για το κυκλοφοριακό στο Ηράκλειο, έχοντας ως γνώμονα τις φυσικές ομορφιές, τον υπάρχοντα πολεοδομικό σχεδιασμό, την ανάγκη των πολιτών (παιδιών, μητέρων, ΑμεΑ, κάθε πεζού) για ακίνδυνες μεταβάσεις και περιηγήσεις, την αυξημένη επαγγελματική δραστηριότητα, την πρόσθετη τουριστική κίνηση. Υπογράμμισε πως στόχος των προτάσεων του συνδυασμού είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ασφαλούς πόλης, φιλικής προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», πιστό στην προγραμματική διακήρυξη για την πολιτική που θα εφαρμόσει, στηρίζει όλα τα παραπάνω με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, με τον συντονισμό μεταξύ των πολιτικών διαφορετικών τομέων (συγκοινωνιακού σχεδιασμού, χρήσεων γης, περιβαλλοντικού σχεδιασμού, κοινωνικής πολιτικής, υγείας) και πάντα με έμφαση στον άνθρωπο.

Προτάσεις του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Ηρακλείου

Οι κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι η κανονικότητα στις αστικές μετακινήσεις, η διασφάλιση της προσβασιμότητας σε οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για όλους τους εργαζομένους στο κέντρο του Ηρακλείου, η βελτίωση της προστασίας και της ασφάλειας, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η ενίσχυση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η μείωση του κόστους μετακίνησης και η ενισχυμένη παροχή αποτελεσματικών σχεδίων για την αλλαγή χαρακτήρα της πόλης, με φιλικό και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

sxoinarakh

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει»περιλαμβάνουν τα εξής:

Σχεδιασμό ενός κύριου οδικού δικτύου, βάσει του οποίου οι οδηγοί των οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν και να σταθμεύσουν σε καθορισμένους χώρους, χωρίς περιττές μετακινήσεις, με ασφάλεια και με τη χρήση της τεχνολογίας.

Μετατροπή όλων των οδών τοπικής σημασίας σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, μονής κατεύθυνσης, για να αποτρέπονται οι διελεύσεις διπλής κατεύθυνσης, μέσω αυτών.

Το δίκτυο οδών ήπιας κυκλοφορίας θα εξυπηρετεί την πρόσβαση στις παρόδιες ιδιοκτησίες του κέντρου με χαμηλές ταχύτητες και θα συνδυάζει αρμονικά την κίνηση των πεζών με τη χρήση ποδηλάτων και αυτοκινήτων.

Προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, με κίνητρα από τον Δήμο Ηρακλείου, με τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου κίνησης, στο κέντρο της πόλης (ποδηλατόδρομοι, οριοθετημένοι διάδρομοι κίνησης στους πεζόδρομους, οδοί ήπιας κυκλοφορίας).

Προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου «έξυπνου» συστήματος κυκλοφορίας (ITS), με στόχους:

– Τη διαχείριση σηματοδοτών και παροχή προτεραιότητας σε λεωφορεία και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

-Την έξυπνη διαχείριση πρόσβασης πεζοδρομημένων ζωνών στο κέντρο της πόλης, με έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές. Η έξυπνη διαχείριση πρόσβασης είναι πολύ σημαντική για την τροφοδοσία, την πρόσβαση των κατοίκων σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης εκτός οδού και, γενικότερα, για τον έλεγχο της εισόδου οχημάτων στους πεζοδρόμους, σε 24ωρη βάση.

Πληροφόρηση των οδηγών για κενές θέσεις σε χώρους στάθμευσης εκτός οδού δημόσιας χρήσης, ώστε να εξασφαλίζεται η μείωση των διαδρομών για αναζήτηση θέσης και να βελτιώνεται το οικολογικό αποτύπωμα της πόλης.

Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης των ποδηλάτων σε όλα τα σημεία συνάθροισης του κοινού, στο κέντρο της πόλης.

Δημιουργία χώρων ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων, με τοποθέτηση αυτόματων μηχανημάτων πληρωμής, σε συγκεκριμένες θέσεις,  στην περίμετρο της πόλης του Ηρακλείου.

Διασφάλιση της στάθμευσης των κατοίκων, με μετατροπή των θέσεων στις οδούς ήπιας κυκλοφορίας σε θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης κατοίκων.

Δημιουργία θέσεων βραχυχρόνιας στάθμευσης επισκεπτών, με πληρωμή τέλους στάθμευσης, επιτρεπόμενης χρονικής διάρκειας έως τρεις ώρες.

Έλεγχος φωτεινής σηματοδότησης, πράσινο κύμα, σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ταχύτερη διέλευση των λεωφορείων στους οδικούς άξονες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση