HomeHL-9Το Ηράκλειο τροφοδοτείται από το Φράγμα Αποσελέμη – Ποια η ποιότητα του νερού

Το Ηράκλειο τροφοδοτείται από το Φράγμα Αποσελέμη – Ποια η ποιότητα του νερού

«Άριστη» η ποιότητα, λέει η ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το Φράγμα Αποσελέμη τροφοδοτείται εδώ και πάνω από ένα μήνα το Ηράκλειο με το πρόβλημα της υδροδότησης να αποτελεί – όπως όλα δείχνουν – παρελθόν εξαιτίας της ποσότητας νερού που συγκεντρώθηκε στο Φράγμα μετά τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.

Μάλιστα, η ανάλυση του νερού που φτάνει στους καταναλωτές του Ηρακλείου έδειξε πως πρόκειται για «άριστη» ποιότητα με την ΔΕΥΑΗ να συμβουλεύει όσους πολίτες έχουν τοποθετήσει στις βρύσες τους συσκευές μείωσης άλατος ότι μπορούν πλέον να τις βγάλουν.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Περιοχές όπως το κέντρο της πόλης (εντός των τειχών), ανατολικά προάστια (Πόρος, Πατέλλες), Μασταμπάς, Θέρισσος, Αγ. Ιωάννης, κ.α., υδροδοτούνται πλέον με νερό άριστης ποιότητας, πολύ χαμηλής αλατότητας με φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ ευχάριστο στην πόση (μαλακό νερό), αλλά και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στα οικιακά υδραυλικά συστήματα (βρύσες, ντεπόζιτα, πλυντήρια, θερμοσίφωνες, κ.λ.π.) με εναποθέσεις αλάτων (πουρί) ή διαβρώσεις (σκουριά).

Οι δημότες (καταναλωτές) των παραπάνω περιοχών, που έχουν τοποθετήσει στις βρύσες τους συσκευές μείωσης των αλάτων (αντίστροφης ώσμωσης ή άλλης τεχνολογίας), πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον δεν είναι αναγκαία η χρήση τέτοιων φίλτρων σε ένα νερό πολύ χαμηλής αλατότητας όπως το νερό του φράγματος Αποσελέμη και ότι θα το καθιστούσαν σχεδόν απιονισμένο (χωρίς καθόλου άλατα), με αποτέλεσμα ούτε εύγευστο να είναι ούτε υγιεινό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση