HomeHL-9Συγκλονίζει η Ελένη Πετρουλάκη για τη θεομηνία στην Ιεράπετρα

Συγκλονίζει η Ελένη Πετρουλάκη για τη θεομηνία στην Ιεράπετρα

Μέσα σε τρεις ώρες έγινε η καταστροφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα πάντα εκεί είναι κρανίου τόπος. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Ολόκληρη η περιοχή επλήγη στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Ο πατέρας μου αποκλείστηκε στο βουνό και η μητέρα μου άκουγε από το τηλέφωνο ότι το κατάστημά μας, το οποίο διατηρούσαμε εκεί για 15 χρόνια, καθώς και το υπόλοιπο μέρος που μεγαλώσαμε, καταστρέφεται”, είπε η Ελένη Πετρουλάκη περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε λόγω της θεομηνίας που έπληξε πρόσφατα το παραλιακό θέρετρο Μακρύς Γυαλός στον νομό Λασιθίου, της Κρήτης.

Ήταν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χείμαρροι στην περιοχή, οι οποίοι ερχόμενοι με ένταση από τα γύρω βουνά δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους. Ένα από τα καταστήματα εστίασης που βρέθηκαν στο έλεος τους ήταν και της μητέρας της γνωστής γυμνάστριας.

“Το Σάββατο, μέσα σε τρεις ώρες έγινε αυτή η καταστροφή. Ο μπαμπάς μου βρέθηκε αποκλεισμένος σε ένα βουνό και η μαμά μου, η οποία ήταν στην Αθήνα, κοντά μου, άκουγε από το τηλέφωνο ότι καταστρέφεται η περιοχή μας. Έγινε υπερχείλιση των χειμάρρων και κατέβηκαν τα νερά τα γύρω βουνά μαζί με πέτρες, παίρνοντας ό,τι έβρισκαν στο πέρασμα τους, στο λιμανάκι του Μακρύ Γυαλού. Κινδύνεψαν τρία παιδάκια, τα οποία έσωσε τελικά ένας δύτης. Και πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, από ότι άκουσα παραλίγο να πνιγούν”, είπε η Ελένη Πετρουλάκη και πρόσθεσε:

“Οι συντοπίτες μου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και η ψυχή μου κλαίει αυτή τη στιγμή. Είναι το μέρος που μεγάλωσα και γεννήθηκα, και πραγματικά κλαίω. Θα ήθελα αυτές τις τραγικές ώρες που ζούμε στις πληγείσες περιοχές όλοι να είναι ενωμένοι για τον τόπο μου, γιατί χρειάζεται γαλήνη για να τα φτιάξουμε ξανά από την αρχή… Μιλάμε για απίστευτη καταστροφή”.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Διαφήμιση
Διαφήμιση