HomeΚΡΗΤΗΕγκαινιάστηκε το νέο παρκάκι στη Νέα Αλικαρνασσό

Εγκαινιάστηκε το νέο παρκάκι στη Νέα Αλικαρνασσό

Χθες το απόγευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν νέο κοινόχρηστο χώρο στην Νέα Αλικαρνασσό εγκαινίασε το απόγευμα της Τρίτης 9 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία μελών της δημοτικής αρχής και πολλών κατοίκων.

Πρόκειται για το πάρκο Ηράκλειτου, το οποίο δημιουργήθηκε σε δημοτικό ακίνητο, δίπλα στο γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες φυτεύσεις, κερκίδες και ξύλινη εξέδρα.

Το έργο κατασκευάστηκε με ίδιους πόρους του Δήμου και με την πολύτιμη  συνδρομή της εθελοντικής ομάδας «Ζω – Δρω», καθώς και των καθηγητών, των γονέων αλλά και των μαθητών του γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού.

egkenia-f1

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Οι ανοιχτοί χώροι συνάθροισης στις συνοικίες της πόλης, μεταξύ άλλων ενισχύουν την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και την κοινωνική συνοχή. Ευελπιστούμε ότι το παρκάκι που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα λειτουργήσει κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να φέρει  πιο κοντά τους  κατοίκους της περιοχής. Και ασφαλώς ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε ξανά στο μέλλον φαινόμενα βανδαλισμού.

Ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, είτε αφορά σε μικρά πάρκα όπως αυτό, είτε στις παιδικές χαρές, είτε σε μεγάλα έργα όπως η ανάπλαση της έκτασης επί της 62 Μαρτύρων και η αξιοποίηση – ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσουμε στους δημότες όσο το δυνατόν περισσότερους ποιοτικούς χώρους πρασίνου και αναψυχής».

Το πάρκο πριν τις παρεμβάσεις.
Το πάρκο πριν τις παρεμβάσεις.

Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, παρουσιάστηκε ένα βιντεάκι με τις δράσεις της ομάδας «Ζω  – Δρω» ενώ τα παιδιά του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού ανέλαβαν το μουσικοχορευτικό μέρος της εκδήλωσης και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το πάρκο μετά τις παρεμβάσεις.
Το πάρκο μετά τις παρεμβάσεις.
Διαφήμιση
Διαφήμιση